Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNIČKA AKCIJA POLICIJE I EUROPOLA U ITALIJI

Uhićeni pripadnici 'motociklističke jedinice ubojica' koji se sumnjiče za niz ubojstva po Turskoj i Europi

Foto: Europol
23.05.2024.
u 07:40

Talijanska policija priopćila je i da je spomenuta zločinačka organizacija imala neke terorističke ciljeve, pa se povezuje s nekim nedavnim napadima u Turskoj.

Ubijali su diljem Europe. Bavili su se krijumčarenjem migranta. Krijumčarili su drogu. Krijumčarili su i cigarete. Za sva ta nedjela sumnjiče se pripadnici turske zločinačke skupine koja je razotkrivena u Italiji. A to razotkrivanje rezultiralo je uhićenjem 17 osoba koje se sumnjiče za umiješanost u više ubojstva, priopćio je Europol.  

Istragu protiv spomenute turske zločinačke grupe vodila je talijanska policija uz pomoć tamošnje financijske policije, a sve je počelo u listopadu lani u okolici Coma, kada su tri člana spomenute zločinačke  skupine uhićena zbog posjedovanja oružja. Među uhićenima je bio i šef spomenute kriminalne organizacije. Istraga koja je tada počela razotkrila je čime su se pripadnici kriminalne skupine bavili, ali i kako su se novcem koji je dolazio iz inozemstva financirale aktivnosti spomenute kriminalne organizacije. 

Talijanska policija inače je priopćila i da je spomenuta zločinačka organizacija imala i neke terorističke ciljeve, pa se povezuje s nekim nedavnim napadima u Turskoj. Ali Yerlikaya, turski ministar unutarnjih poslova, kazao je pak i da je riječ o skupini Barisa Boyuna (39), koji se sumnjiči da je predvodio kriminalnu skupinu koja je u Turskoj ozloglašena po počinjenju ubojstva, pri čemu su se koristili motociklima, pa ih u Turskoj zovu "motociklističkom jedinicom ubojica".

VEZANI ČLANCI

Turska policija Boyunovu skupnu sumnjiči i za oružani napad koji je u veljači izveden na jednom predizbornom skupu u Istanbulu. On je u kolovozu 2022. uhićen u Italiji po međunarodnoj tjeralici i od tada je u kućnom pritvoru, a Italija ga je odbila izručiti  Italiji. 

FOTOGALERIJA Vatrogasci ih izvlačili iz automobila: Ozlijeđeni su vrištali od bolova, vozač je bio u nesvijesti

1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije