Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRPA SPEEDA I ECSTASYJA

Nevjerica u pošti: Evo koga su uhitili s naručenim paketićima droge!

Zapljena droge
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
05.12.2018.
u 14:20

Uhićeni su odmah nakon što su preuzeli paket, a droga im je oduzeta

Neočekivana scena odvila se pred očima nekolicine svjedoka koji su se u ponedjeljak našli u Poštanskom uredu u Bjelovaru gdje su uhićeni starica (75) i mladić (20) zbog pokušaja preuzimanja paketa punog droge. Kako izvještavaju u službenom priopćenju za medije, PU bjelovarsko-bilogorska, paket je stigao iz Njemačke, a u njemu se nalazilo 1534 grama opojne droge amfetamin (speed) te 1023 komada droge ecstasy težine 510 grama

Težina paketa iznosila je preko dva kilograma. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oboje hrvatski državljani s područja Grada Bjelovara te da su paket naručili putem jedne internet platforme iz Njemačke i to u namjeri daljnje preprodaje. Odmah po preuzimanju paketa oboje počinitelja je uhićeno, a opojna droga oduzeta.

Daljnjom pretragom stana pronađeno je prijenosno računalo i mobitel kojim su se služili kako bi naručili gore navedenu drogu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, dok je 75-godišnjakinja puštena na slobodu. Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru podnijeta je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

Nije potvrđeno je li ovo prvi put da su ovim putem naručivali drogu, ali sumnja se da bi istu preprodavali diljem države. Osim njim, u drugom kriminalističkom istraživanju kraj prošlog mjeseca, obavljena je pretraga 36-godišnjeg Bjelovarčana kod kojega je pronađeno i oduzeto 701 gram marihuane, 21 gram sjemenja marihuane, 37 grama amfetamina, posude sa sumnjivom tvari koja sliči masti s umiješanom marihuanom te više komada „pot brownies“, odnosna kolačića s marihuanom. 

Komentara 11

DU
Deleted user
15:13 05.12.2018.

mladic od 20 je zapravo bio starac od 75 prije konzumacije anfetamina. tek kad se baba uvjerila u magican rezultat tableta narucila i ona paket. -0 bodova za bazu 😂😂

DU
Deleted user
15:09 05.12.2018.

Voli baka unuka!

Avatar YUKA1962
YUKA1962
15:34 05.12.2018.

....a sad kad poskupe "cigaretline", trebat će zaposliti još malo "više" carinika!!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije