Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 33 godine

Uhićen ubojica dječaka koji je nestao 25. svibnja 1979. godine

etan patz
Reuters/PIXSELL
25.05.2012.
u 09:45

Četiri godine nakon dječakova nestanka Regan je 25. svibanj proglasio Nacionalnim danom nestale djece

Nakon 33 godine razriješen je slučaj otmice odnosno ubojstva šestogodišnjeg Etana Patza koji je 25. svibnja 1979. nestao kada je prvi put sam pješačio od svog doma na autobusnu stanicu gdje je trebao pričekati školski autobus. Njegovo ubojstvo priznao je 51-godišnji Pedro Hernandez iz New Jerseya koji je u vrijeme Etanova nestanka kao 18-godišnjak radio u trgovini nedaleko doma Patzovih na Manhattanu.

Hernandez je s olakšanjem policiji priznao kako je tog dana namamio malenog Etana u jednu od stražnjih uličica obećavajući mu sok, a kada ga je zadavio njegovo beživotno tijelo stavio je u vreću i bacio u smeće. Tijelo šestogodišnjaka nikad nije pronađeno, a Hernandez je prva osoba ikad uhićena zbog sumnje u povezanost s nestankom dječaka.

Hernandeza je policiji cinkala osoba kojoj se povjerio, javlja BBC, pa se pretpostavlja kako je to bio netko od članova njegove obitelji.

Etan Patz jedna je od prvih nestalih osoba čiji lik se pojavio na tetrapaku mlijeka, a četiri godine nakon njegovog nestanka američki predsjednik Ronald Regan proglasio je 25. svibanj Nacionalnim danom nestale djece.

Etanovi roditelji Stanley i Julie Patz ubrzo nakon sinova nestanka postali su zagovornici nestale djece i nikada se nisu odselili iz stana u kojemu su živjeli u vrijeme Etanova nestanka niti su promijenili broj telefona nadajući se kako je njihov sin živ te kako će im se možda pokušat javiti.

Prije 11 godina sud je Etana proglasio mrtvim, a za njegovu smrt optužen je Jose Antonio Ramos, osuđeni zlostavljač djece koji je poznavao Etanovu dadilju, te mu je sud izrekao novčanu kaznu od dva milijuna dolara koje mora isplatiti Etanovim roditeljima. Ramos trenutno služi 20 godina zatvora zbog nevezanih kaznenih djela i ove godine bi trebao biti pušten na slobodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije