Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzeo 3000 eura?

Zbog mita pod istragom splitski kardiokirurg i supruga preminulog pacijenta

KBC Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
30.11.2018.
u 16:40

Istraga je pokrenuta nakon medijskog istupa u emisiji "Provjereno" Nove TV Ljubice Adžaip, udovice Ivice Adžaipa koji je unatoč daru od tri tisuće eura u konačnici ipak preminuo

Protiv splitskog kardiokirurga Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženog pacijenta od njegove supruge primio tri tisuće eura mita. Pokreće se istraga i protiv drugookrivljene supruge tog pacijenta zbog davanja mita.

Uskok je danas izvijestio da je pokrenuo istragu protiv liječnika zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju Kliničkog bolničkog centra Split, pacijentu koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenoga priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti. Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat.

"No, kada je 12. studenoga 2018. od drugookrivljene supruge tog pacijenta primio iznos od 1.000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata nad njenim suprugom, novac je zadržao za sebe te je zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao. Nakon toga je 16. studenoga 2018. od drugookrivljene primio i dodatni iznos od 2.000 eura", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Istraga je pokrenuta nakon medijskog istupa u emisiji "Provjereno" Nove TV Ljubice Adžaip, udovice Ivice Adžaipa koji je unatoč daru od tri tisuće eura u konačnici ipak preminuo.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Komentara 95

DU
Deleted user
17:00 30.11.2018.

Kao da je to nesto novo.

DU
Deleted user
17:26 30.11.2018.

svaka čast ovoj ženi što je smogla hrabrosti javno progovoriti! Znam da, poštujući slovo Zakona, i davatelj mita odgovara, ali uzevši u obzir okolnosti pod kojima je bila prisiljena dati mito, nadam se da će ta prijava biti formalna, da bi se zadovoljio Zakon. Ali doktor.... Kako vidimo, ako imaš love - izađeš iz zatvora, ako nemaš... truni u ćeliji. A evo, nešto još i gore, ako imaš love - operirat ću te, a ako nemaš.... crkni. Zašto, doktore????

DE
deda1234
17:00 30.11.2018.

Pa to mu je za kavicu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije