Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pljačkao bogate

Uhićen serijski provalnik koji je pokušao orobiti Sanaderovu vilu!

Kozarčeva Sanader
Daniel Kasap/PIXSELL
05.09.2013.
u 22:09

Iako je policija zakopčana do grla, neslužbeno se pak može čuti da su na meti poduzetnog provalnika proteklih mjeseci osim vile obitelji Sanader, bile i kuće Dubravka Grgića, generala Ivana Čermaka, Zlatka Marića...

Ivan B. uhićen je zbog sumnje da je proteklih mjeseci provaljivao u kuće bogatih Zagrepčana, a jedna od kuća koja mu se na tom provalničkom pohodu našla na meti bila je i vila bivšeg premijera Ive Sanadera, u Kozarčevoj ulici u Zagrebu. 

Kako se sumnja, Ivan B. je u nju pokušao provali 24. srpnja između 9 i 9.30 sati. Obio je cilindričnu bravu na ulaznim vratima dvorišta, no iako je ušao u dvorište, u kuću nije mogao. Nakon toga je otišao neobavljenog posla, a o cijelom događaju policija je dobila dojavu istog dana oko podne, kada je netko od ukućana ili susjeda primijetio obijenu bravu. Obzirom da je Sanaderova vila više nego dobro osigurana te da ima video nadzor, vrlo lako je moguće da je upravo to bio trag koji je policiju doveo do počinitelja. Kojeg sada, kako su naveli u pozivu za današnju konferenciju za novinare, sumnjiče za oko 30-ak provela u domove poznatih i bogatih Zagrepčana. 

Koga je sve Ivan B. uspio orobiti, što je odnio iz tih kuća, te kolika je šteta, u zagrebačkoj policiji nisu htjeli reći, tek šturo ponovivši da će neke detalje uhićenja iznijeti tijekom današnje konferencije za novinare. No iako je policija zakopčana do grla, neslužbeno se pak može čuti da su na meti poduzetnog provalnika proteklih mjeseci osim vile obitelji Sanader, bile i kuće Dubravka Grgića, generala Ivana Čermaka, Zlatka Marića... Za očekivati je da će sa svima njima policija razgovarati ili je već razgovarala, a ako se radi o ljudima čije kuće zasigurno imaju dobre sigurnosne sustave, vjerojatno su izuzete i snimke s nadzornih kamera u pokušaju da se dođe do počinitelja.

Ivan B. je kako neslužbeno doznamo, priznao da je počinio provale koje mu se stavljaju na teret, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>>Sanaderu zgusnut raspored: Počinje mu još jedno suđenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije