Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ove jeseni

Sanaderu zgusnut raspored: Počinje mu još jedno suđenje

Ivo Sanader
Marko Lukunić/PIXSELL
01.09.2013.
u 17:30

U nastavku suđenja za Fimi mediju trebao bi svjedočiti Rade Perković, Sanaderov poznanik iz vremena dok je bio intendant

Ivo Sanader, bivši premijer i bivši šef HDZ-a, nakon mjesec i pol dana ljetne stanke vraća se u veliku dvoranu zagrebačkog Županijskog suda, gdje će mu se sutra nastaviti suđenje u aferi Fimi media.

Na klupu za svjedoke trebao bi sjeti Rade Perković, Sanaderov poznanik iz vremena dok je Sanader bio intendant splitskog HNK-a. Perković je jedan od nekolicine svjedoka koji bi se još trebali saslušati u ovom postupku, specifičnom i po tome što se prvi put u Hrvatskoj na optuženičkoj klupi našla i jedna politička stranka – HDZ.

Suđenje Sanaderu, HDZ-u te Mladenu Barišiću, bivšem rizničaru HDZ-a, Branki Pavošević, bivšoj blagajnici HDZ-a, Ratku Mačeku, bivšem glasnogovorniku Vlade i HDZ-a, Nevenki Jurak, vlasnici Fimi medije i Fimi mediji, počelo je u travnju 2012. Optuženike se tereti da su preko Fimi medije izvlačili novac iz državnih poduzeća te da se potom tim novcem iz crnih fondova financirao HDZ, ali i Sanaderov vrlo raskošni stil života. Suđenje je ušlo u završnu fazu te se očekuje da bi nepravomoćna presuda mogla biti donesena do konca ove godine.

Osim postupka za Fimi mediju, Sanadera ove jeseni čeka i nastavak suđenja za aferu Planinska, no po svemu sudeći i početak suđenja za aferu HEP – DIOKI. Naime, optužno vijeće u tom predmetu u kojem su uz Sanadera optuženi Ivan Mravak, bivši predsjednik uprave HEP-a i Robert Ježić, bivši vlasnik DIOKI-ja zakazano je za 10. rujna, na zagrebačkom Županijskom sudu. Ako ta optužnica bude potvrđena, očito je da će bivši premijer ove jeseni imati dosta zgusnut sudski raspored.

>>Sanaderu ne mogu poništiti diplomatsku putovnicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije