Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u jednoj noći 5 krađa

Uhićen serijski kradljivac: počinio 16 teških krađa, šteta više tisuća eura

Krađa automobila
Luka Stanzl/PIXSELL
20.08.2023.
u 16:09

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila kako je osumnjičeni u noći kada je uhićen počinio pet teških krađa. Također je utvrđeno kako je osumnjičeni od 1. kolovoza počinio još 11 teških krađa na području Pule.

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije, kojeg se sumnjiči da je počinio 16 kaznenih djela teška krađa. Nakon što je policija 19. kolovoza oko 4.20 sati zaprimila dojavu o provali u pekaru u Ulici Castropola u Puli, ophodnja prometne policije uočila je u Scalierovoj ulici muškarca koji je odgovarao opisu provalnika. Počinitelj je počeo bježati i pritom bacati novac, no policijski službenici ubrzo su ga sustigli u Valerijinom parku i uhitili.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila kako je osumnjičeni u noći kada je uhićen počinio pet teških krađa. Provalio je u pekaru u Ulici Castropola, iz koje je otuđio ladicu s novcem i fiskalni printer, kao i u pekaru u Istarskoj ulici, iz koje je otuđio službeni mobitel. Osim u pekare, osumnjičeni je provalio i u tri ugostiteljska objekta, iz kojih je otuđio uglavnom novac. Njegova meta bili su ugostiteljski objekti u Istarskoj ulici, Ulici Riva i na parkiralištu podno pulske Arene, piše Policijska uprava istarska.

Također je utvrđeno kako je osumnjičeni od 1. kolovoza počinio još 11 teških krađa na području Pule pa je tako provalio u devet vozila, jednu trgovinu i jedan ugostiteljski objekt. Provaljivao je tako da bi razbio staklo, a potom je iz vozila otuđivao torbe, naočale i novac, dok je iz trgovine i ugostiteljskog objekta otuđio novac.

POVEZANI ČLANCI:

Njegovim djelima oštećeni su bili i hrvatski i strani državljani te pravne osobe, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća eura. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. kolovoza u ranim jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio 16 kaznenih djela.

>> VIDEO Grčka policija izdala nalog za huliganom iz tučnjave, poznato o navijaču kojeg kluba se radi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije