Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljačke

Uhićen prvi Crni Jack na biciklu, po Zagrebu operira još nekolicina

biciklist
Pixsell
30.07.2010.
u 11:34

Riječ je o 38-godišnjaku iz Bosne i Hercegovine, koji je dvije žene olakšao za više od pet tisuća kuna.

Uhićen je jedan od razbojnika koji su jurili na biciklu u stilu “fantoma” ili Crnog Jacka i otimali ženama torbice!

Riječ je o 38-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je dvjema ženama u Zagrebu oteo torbice i ukupno 5200 kuna.

Prilazi im sleđa

U Zavidovićkoj ulici, u naselju Dubravi, napao je 17. svibnja 37-godišnjakinju, a za tri dana u blizini željezničkog kolodvora u Sesvetama i 46-godišnjakinju. Nakon policijske obrade osumnjičeni je priveden istražnom sucu Županijskog suda.

Policija još utvrđuje je li osumnjičeni u razbojničke pohode kretao sam ili je pak dio bande koja hara Zagrebom te otima ženama, uglavnom starijima, dragocjenosti. Uvjereni su, naime, da Zagrebom “operira” barem troje ili četvero lopova na biciklu.

Riječ je o mlađim osobama, a ni jedna od okradenih gospođa nije znala opisati napadača jer žrtvama prilazi sleđa i brzo pobjegne s mjesta događaja. “Fantomi” se često znaju i maskirati, na glavu navuku kapuljaču, pa im žrtve gotovo ne mogu vidjeti lice.

U policiji kažu da je takvih pljački bilo i posljednjih godina, no da ih je ove godine znatno više nego prije. Zapaženo je da su napadi češći nakon što se vrijeme proljepšalo, vjerojatno zato što je lopovima na biciklu tada postalo “ugodno”.

Na meti i Novi Zagreb

Gotovo svaki drugi dan javi se netko od novih oštećenika. Najviše pljačkaju u Novom Zagrebu, na Trešnjevci i Črnomercu, no ni građanke u drugim kvartovima nisu pošteđene.

Kontrole su stoga pojačane na cijelom području zagrebačke Policijske uprave.

Komentara 18

KR
krasnayi
15:24 30.07.2010.

zagrebom operiraju grupe hells angelsa na biciklima.nema se za motore.vidimo se na sljedecoj biciklijadi.do tada otimajmo torbice imucnim gospodjama!

HU
hunter
16:43 30.07.2010.

BiH državljanin? Nemoguće!!!

VI
Vito
14:36 30.07.2010.

\"operirao\" sam ili u grupi. Razmislite - Koliko ljudi čita novine i koliko ih tako pročitane dobije istu ideju? Pitajte koliko je policija riješila slučajeva ukradenih bicikala? Pogledajte kako žene nose svoje torbice iz banaka, ili ispred bankomata po gradu,du, nakon što pokupe novce. Da, teško je gledati oko sebe, kad se ne brinemo niti za sebe, jer smo puni briga koje nas praktički \"oslijepe\". Pogledajte koliko i kakvih sve imamo serija i filmova koje nam nude raznorazni televizijski programi. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati poučne i zanimljive serije i filmovi. Sve ostalo je pljačka, ubijanje, brza vožnja, prijevare. Tako naučena djeca ništa drgo niti ne mogu izmisliti. Ne branim nikoga, ali djeca se stavljaju pred televizor kako bi imali mira. A to im je onda odgojno sredstvo i razvijanje mašte. 38 godina? Što je to prema općenitomo i standardnom zaostajanju bosanaca kad je riječ o moralu i poštenju? Samo pogledajte njihove političare na položajima u Hrvatskoj. Svak od njih je zauzeo svoje područje djelovanja. Neke uhvate. Neke štite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije