Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINIO TRI PLJAČKE U SIJEČNJU

Uhićen pljačkaš iz Zagreba: S novcem odlazio u unajmljeni stan, a trošio ga na skupu odjeću

Foto: PU zagrebačka
1/3
17.02.2021.
u 15:44

Materijalna šteta nastala počinjenjem kaznenih djela iznosi oko 72.000 kuna

Policija u Zagrebu uhitila je 26-godišnjaka koji je u siječnju opljačkao banke, financijske institucije te trgovine te ih oštetio za 72.000 kuna.

Utvrđeno da je osumnjičeni 20. siječnja 2021. godine na Trgu Ivana Kukuljevića počinio razbojništvo u banci te istog dana nakon nepuna dva sata i u novčarskoj instituciji u Albrechtovoj ulici na drugom kraju grada. Osim toga, dva tjedna ranije počinio još jedno razbojništvo i tešku krađu u dvije trgovine na području Dubrave, navodi PU zagrebačka.

Naime, osumnjičeni je kaznena djela činio na način da bi maskiran medicinskom maskom ulazio u objekte gdje je prijetio zaposlenicima plinskim pištoljem te od njih tražio novac. S otuđenim novcem bi pobjegao, a potom odlazio u unajmljeni stan u Centru grada. Otuđeni novac trošio je na skupocjenu odjeću i dugove.

Materijalna šteta koja je nastala u navedenim kaznenim djelima iznosi oko 72.000 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentara 5

TR
tratincica68
16:50 17.02.2021.

Dajte mu 40 godina a ne po miseca

Avatar roker
roker
13:40 18.02.2021.

Tolike pljačke samo 72000 kn..koja smo mi sirotinja, opljačkaš banku i nemaš za novu Daciu. Političari sve počistili

DU
Deleted user
20:30 17.02.2021.

ima smisla. da je novac trošio na jeftinu odjeću em bi mu treblo pun k. vremena da potroši em ga niko nebi je..o ni 5 posto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije