Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Melvan

Uhićen otac četvero djece koji je nožem ubio muškarca u Splitu

Željko Melvan osumnjičen za pokušaj ubojstva
08.01.2020.
u 11:48

Jutros oko pet sati na benzinskoj postaji u Kninu uhićen je 39-godišnjak optužen za ubojstvo.

Policija je jutros u Kninu uhitila Željka Melvana, 39-godišnjaka za kojim je tragala zbog ubojstva Vedrana Marendića (53) krajem lipnja u Splitu.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor nam je potvrdila da je jutros oko pet sati na benzinskoj postaji u Kninu uhićen 39-godišnjak temeljem tjeralice te da je s njim u automobila bila još jedna osoba.

- Uhićeni je bio na mjestu suvozača, a budući da ga je vozila osoba s kojom je u bliskom srodstvu protiv te osobe ne ide prijava. Zadržali smo ga još neko vrijeme u našoj Policijskoj upravi jer smo tijekom uhićenja došli do saznanja kojima ga teretimo za još neka kaznena djela. Nakon obrade bit će prebačen u Split zbog počinjenja kaznenog dijela na području te Policijske uprave - rekla je glasnogovornica Kosor.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjetimo, Melvan, inače otac četvero djece, 26. lipnja zbog duga od tri tisuće kuna napao je Marendića u središtu Splita. Nožem ga  je izbo po prsima i bedru te pobjegao. Teško ozlijeđenog muškarca su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezli u splitski KBC gdje je operiran, no unatoč liječničkim naporima, umro je zbog teških ozljeda. ​Zbog kaznenog djela ubojstva policija je pet mjeseci tragala za odbjeglim 38-godišnjim Melvanom. 

Tijekom dana bit će ispitan, a nakon toga prepraćen u istražni zatvor jer mu je pritvor već ranije određen, a u međuvremenu je Županijsko državno odvjetništvo podiglo i optužnicu protiv njega za ubojstvo.

Komentara 1

Avatar jumanji
jumanji
13:11 08.01.2020.

zbog 3000 kuna ubiti čovjeka i najmanje 20 godina na robiji 🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije