Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretražili mu dom

Uhićen muškarac koji je pokušao zapaliti zgradu policije u Puli: Objavljeno kako je otkriven

Zgrada policije u Puli
PU istarska
30.03.2023.
u 11:19

Osumnjičeni je jutros, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Istarska policija izvijetila je kako je provela kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom te su utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, osumnjičenog se tereti da se 26. ožujka oko 13.30 sati dovezao sa svojim automobilom do autobusne stanica ispred zgrade policijske uprave na Trgu Republike u Puli te je iz vozila izvadio nekoliko plastičnih boca koje je prethodno napunio sa zapaljivom tekućinom. Tekućinu je prolio s prednje strane zgrade, kod ulaza, kao i na prostoru parkirališta, a potom ju je zapalio. Na taj je način izazvao opasnost za život i tijelo policijskih službenika i stranaka koje su se nalazile u zgradi, prvenstveno osobe koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji za zadržavanje, s obzirom da se prostorija zbog požara ispunila dimom. Također je utvrđeno da je, osim što je ugrozio život ljudi, osumnjičeni izazvao i opasnost za imovinu većeg opsega.

Policijski službenici su pregledom snimki nadzornih kamera, kao i operativnim radom na terenu utvrdili identitet počinitelja te su ga jučer uhitili. Temeljem naloga nadležnog suda obavili su pretragu 55-godišnjaka i njegovog doma te su pronašli odjeću koju je počinitelj imao na sebi u trenutku kada je pokušao zapaliti zgradu, kao i druge predmete koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela. Osumnjičeni je jutros, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Video: Vozio u suprotnom smjeru pa susreo policiju: Jurio je po zaustavnoj traci, a auti su mu blicali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije