Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi napad

Uhićen mladić zbog vrijeđanja i odgurivanja policijskog službenika

Šibenik: Policija kontrolira promet na gradskim ulicama
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
24.10.2022.
u 13:00

Alkotestiranjem 20-godišnjaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg, te je uz naredbu smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Iz PU Vukovarsko – srijemske navode kako su proteklog vikenda imali još jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja policajaca. Naime, oko ponoći 21./22. listopada, prilikom sprječavanja dvije osobe, 20 i 27 godina, u narušavanju javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Iloku 20-godišnjak je spriječio policijskog službenika u obavljanju te službene radnje odgurujući ga rukama, a nakon što su obojica pali na tlo, udaljio se s mjesta događaja.

-Prilikom postupanja policijskih službenika koji su ga ubrzo pronašli u susjedstvu 20-godišnjak je, unatoč danim upozorenjima i naredbama, galamom nastavio narušavati javni red i mir te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tijekom primjene sredstava prisile radi privođenja u službene prostorije policije. Alkotestiranjem 20-godišnjaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg, te je uz naredbu smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Policijskom službeniku i 27-godišnjaku utvrđene su lakše ozljede – navode iz policije.

Nakon otrježnjenja, nad 20-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo "Prisila prema službenoj osobi“. Predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavit će se nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 1

SH
Sharkee
13:32 24.10.2022.

Ide sve to skupa u “dobrom” smjeru. Policajce se skoro pa cipelari.. Ovo postaje džungla od države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije