Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP MIHAJLOVIĆ (27)

Uhićen jedan od najtraženijih Europolovih bjegunaca, tražen zbog pokušaja ubojstva taksista

Mihajlović Josip
MUP
28.02.2023.
u 09:06

U dojavi se navodilo da je Mihajlović tijekom lanjskih božićnih blagdana bio na Ibizi. Nakon toga se preselio u Barcelonu, a uhićen  je u Madridu. I to u jednom  hotelu gdje se trebao sastati sa svojom  partnericom. Uhićen je u tom hotelu 20. veljače, a među njegovim stvarima nađene su i lažne osobne iskaznice.

Josip Mihajlović (27), čije lice godinama krasi popis Europolovih najtraženijih bjegunaca te čije se ime spominjalo u Europolovim kampanjama EU Most Wanted koju su pokrenuli Europol i Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST), s ciljem uhićenja "manekena" s tjeralica, uhićen je u Španjolskoj. Video tog uhićenja objavila je španjolska policija, a kako su priopćili, Mihajlović je lociran nakon dojave.

U dojavi se navodilo da je Mihajlović tijekom lanjskih božićnih blagdana bio na Ibizi. Nakon toga preselio se u Barcelonu, a uhićen  je u Madridu. I to u jednom  hotelu gdje se trebao sastati sa svojom  partnericom. Uhićen je u tom hotelu 20. veljače, a među njegovim stvarima nađene su i lažne osobne iskaznice.

Hrvatska je za njim raspisala dva europska uhidbena naloga. Bio je tražen zbog pokušaja ubojstva taksista u Dubrovniku 18. srpnja 2019. te nanošenja teške ozlijede u Zagrebu 9. veljače 2019.  Za pokušaj ubojstva je osuđen na šest godina zatvora, no pobjegao je te se za njim tragalo. 

Na popisu  Europolovih najtraženijih bjegunaca, što se tiče Hrvata, Mihajloviću su "društvo" činili Marko Nikolić (58) koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog pomaganja u ubojstvu Vjeke Sliška 2001. te  Milan Nikolić (45) koji je osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubojstva Gojka Vučića koji je ubijen 2005. 

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
15:34 28.02.2023.

i dalje govorim, svakoj šuši RH dala putovnicu

FA
falcones
11:28 28.02.2023.

Kad kopiraš, kopiraj sve: "ali su često i Hrvati (iz okolice Vukovara) te su vrlo rijetko i Romi" isto Acta Croatica.

DU
Deleted user
10:54 28.02.2023.

"Surname Mihajlović in modern Croatia Mihajlović families are mainly Serbs and they are mostly from Beli Manastir" - Source Acta Croatica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije