Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s još dva biznismena

Uhićen jedan od čelnih ljudi ruskog Roscosmosa: Sumnja se da je sudjelovao u golemoj pronevjeri

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Rocket booster with Luna-25 lunar lander blasts off at Vostochny Cosmodrome
Roscosmos/REUTERS
23.12.2023.
u 12:01

"U sklopu kaznenog postupka provode se izvidi i radnje na utvrđivanju svih okolnosti kaznenog djela", naveo je ruski Istražni odbor vezano uz slučaj Olega Frolova

Zamjenik generalnog direktora ruske državne korporacije Roscosmos, Oleg Frolov, i dva biznismena uhićeni su zbog sumnje da su pronevjerili 435 milijuna rubalja namijenjenih kupnji opreme, objavio je ruski Istražni odbor u petak na Telegramu. 

"Glavna istražna uprava odbora istražuje kazneni predmet protiv zamjenika glavnog direktora za svemirske aktivnosti državne korporacije Roscosmos, Olega Frolova, individualnog poduzetnika i predstavnika komercijalne organizacije", navodi se u priopćenju te dodaje kako su sva trojica optužena za golemu prijevaru, prenosi Interfax.

"Sud je danas odobrio prijedlog istražitelja za određivanje pritvora optuženima. U sklopu kaznenog postupka provode se izvidi i radnje na utvrđivanju svih okolnosti kaznenog djela", priopćeno je u petak.

VEZANI ČLANCI:

Roscosmos je potvrdio Frolovljevo uhićenje.

"Državna korporacija Roscosmos potvrđuje pritvaranje Olega Frolova. Pojedinosti u vezi s optužnicom i istragama u sklopu kaznenog predmeta u nadležnosti su ruskog istražnog odbora", navela je tiskovna služba korporacije.

VIDEO Najopasniji teret na svijetu: Putin snimljen kraj 'nuklearnih' aktovki

Komentara 2

KR
Krug
12:52 23.12.2023.

Podržavam borbu protiv korupcije posvuda u svijetu.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:15 23.12.2023.

Možeš mislit..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije