Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Uhićen Jago Kozina, vlasnik tvrtke Contus

'ZADAR, 20.04.2010.  Danas su privedeni supruznici Kozina zbog sumnji da su poe\\u0300inili vi\\u009Ae kaznenih djela Zlouporabe polo\\u009Eaja i ovlasti, Prijevare u gospodarskom poslovanju, Prijevar
'Dino Stanin/PIXSELL'
20.04.2010.
u 17:02

Policija tvrdi da je Jago Kozina 2005. godine sklopio ugovor s tvrtkom Contus, kojoj je vlasnik, i to kao fizička osoba, te od tvrtke otkupio zemljište po cijeni od 60 eura po četvornome metru iako je znao da to nije realna cijena zemljišta

Zadarska policija uhitila je bivšega predsjednika DC-a u Zadru i vlasnika nekada najpoznatijega zadarskog autobusnog prijevoznika Contusa Jagu Kozinu (65) i njegovu suprugu Terezu (60).

Sumnjiče ih da su počinili niz kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te prijevara u gospodarskom poslovanju u posljednjih osam godina.

Policija tvrdi da je Jago Kozina 2005. godine sklopio ugovor s tvrtkom Contus, kojoj je vlasnik, i to kao fizička osoba, te od tvrtke otkupio zemljište po cijeni od 60 eura po četvornome metru iako je znao da to nije realna cijena zemljišta.

Potom je to isto zemljište samo mjesec dana poslije preprodao jednom zagrebačkom poduzeću po realnoj cijeni od 200 eura po četvornome metru te je tako, kako navode iz policije, Contus oštetio za više od pet milijuna kuna.

"Također, 65-godišnjak se sumnjiči da je u cilju da sebi pribavi veliku imovinsku korist iskoristio svoj položaj, preuzeo novac trgovačkoga društva čiji je vlasnik i tim novcem potom vraćao svoj osobni dug te je tako oštetio trgovačko društvo za 1,4 milijuna kuna. Sumnjiči se i da je od 2002. godine do svibnja 2009. od fizičkih i pravnih osoba posuđivao novac koji im nikada nije vratio, a time je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist veću od dva i pol milijuna kuna", tvrdi policija.

Jagu Kozinu policija sumnjiči i da je za više od milijun kuna oštetio i leasing kuću iz Zagreba. Policija je jučer osim supružnika Kozina podnijela i kaznene prijave protiv 55-godišnjakinje i 39-godišnjaka iz Zagreba zbog kaznenog djela krivotvorenja isprava i službenih isprava u prijevari o operativnom leasingu.

Inače, tvrtka Contus propala je nedavno zbog golemih, milijunskih dugova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije