Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSUL

Uhićen ISIS-ov Jabba The Hut: Toliko je težak da su ga prevozili u tovarnom prostoru

iračka vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.01.2020.
u 12:39

Iračka policija objavila je da je Shifa al-Nima jedan od vođa ISIS-a.

Jednog od najmoćnijih ljudi ISIS-a Shifu al-Nimu ulovile su iračke snage u njegovu skrovištu u Mosulu. Osim što je postao zloglasan zbog nebrojenih zločina koje je počinio, Shifa al-Nima poznat je i po svojoj pretilosti. 

Kako bi ga mogli odvesti do zatvora, irački vojnici su ga morali prebaciti u stražnji dio kamiona. Fotografije uhićenja pokazuju kako Al-Nima sjedi u stražnjem dijelu kamiona dok je u njega uperen mitraljez. 

Poznat i pod nadimkom Jabba The Hutt, Al-Nima je objavljivao fetve i druge religijske proglase zbog kojih su brojni klerici bili ubijani, a džamije bombardirane. 

Iračka policija objavila je kako je Shifa al-Nima jedan od vođa ISIS-a.

Osim što je davao naredbe za smaknuća, smatra se da je naređivao uništenje povijesnih spomenika, poput groba proroka Jonaha kao i druge oblike kulturnog vandalizma,  prenosi The Daily Mail.

Macer Gifford, Britanac koji se borio protiv ISIS-a u Siriji, objavio je na Twitteru da je oduševljen što je ''Jabba the Hutt'' Islamske države uhvaćen u Mosulu. 

– Odgovoran je za smaknuća muškaraca, žena i djece. Ta životinja silovala je i ubijala – piše u Giffordovu tvitu. 

 

Maajid Nawaz, britanski aktivist i suosnivač londonskog ''think tanka'' usmjerenog na borbu protiv terorizma pozdravio je uhićenje i istaknuo kako je dobro što su Sirijci, Iračani i drugi vidjeli njegovo uhićenje. 

 

– Činjenica da je pretil, nepomičan i tako ponižen još je jedan udarac imbecilima ISIS-a koji misle da je Bog s njima – ustvrdio je Nawaz

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
13:28 17.01.2020.

Zazidati vrata i prozore pa neka krepava dok ga Alah ne pozove u dženet.

DU
Deleted user
16:35 17.01.2020.

ne bih ga odmah strijeljao, ali bih mu odmah doveo 77 djevica ( ne nužno djevice) pa neka ovako debeo ispunjava bračne dužnosti.... 😁 tada bi vidio gdje mu je mjesto....

IB
ibiza
14:12 17.01.2020.

po kratkom postupku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije