Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARIO HORVAT

Uhićen Hrvat s najtraženije liste bjegunaca

Foto: Europol
1/4
07.11.2019.
u 16:24

Osumnjičen je za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja, koje je organizirao i vodio te je takvim kriminalnim aktivnostima hrvatskim državni proračun oštećen za više od sedam milijuna kuna.

Na crikveničkom području uhićen je 35-godišnji Dario Horvat, hrvatski državljanin s Europske liste najtraženijih bjegunaca, za kojim je bila na snazi međunarodna potraga i europski uhidbeni nalog.

 MUP je u četvrtak priopćio kako se za Horvatom tragalo od ožujka, otkad su specijalizirani policijski timovi za njim intenzivno tragali, a službenici kriminalističke policije primorsko-goranske i bjelovarsko-bilogorske policijske uprave, u suradnji s "FAST" jedinicom MUP-a, uhitili su ga jutros oko 10 sati.

 Osumnjičen je za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta u sastavu zločinačkog udruženja, koje je organizirao i vodio te je takvim kriminalnim aktivnostima hrvatskim državni proračun oštećen za više od sedam milijuna kuna.

 "Ovo je jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca koji se nalazio i na europskoj listi najtraženijih European Most Wanted", ističu u MUP-u i najavljuju kako će uhićeni tijekom dana biti prepraćen u istražni zatvor u Zagrebu.

Foto: MUP/Ilustracija

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
16:45 07.11.2019.

A što je s onima s liste poreznih dužnika koji i dalje obavljaju djelatnost i visoke funkcije? I što je s njihovim pomagačima iz Porezne uprave?

CJ
coric.jozo
16:36 07.11.2019.

Uh , dobro je , taman se uplasi da je Maminjo uhvacen 😂😂😂

KU
Kultura
17:01 07.11.2019.

Najtrazeniji kriminalac na celu zlocinacke organizacije i proracun ostecen za 7 milijuna kuna?!? A gdje su oni koji su zgrabili desetke mil eura?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije