Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN CRNOGORAC IVAN VUJOVIĆ (35)

Planirao plastičnu operaciju, no sve mu propalo jer je policajcima dao lažnu ispravu

Sisak: Uhićen sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića, Ivan
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/3
20.08.2022.
u 15:56

Nakon što je uhićen, pretraženi su mu stan i vozilo koje je koristio, te je nađena veća količina novca i više krivotvorenih dokumenata. On je predan pritvorskom nadzorniku nakon čega će vjerojatno biti doveden sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora radi izručenja Srbiji.

Ivan Vujović (35), državljanin Crne Gore, za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu potragu za pokušaj ubojstva, uhićen je na području Hrvatske jer ga se sumnjiči da je u noći na 18. kolovoza  u Medulinu, prilikom kontrole policajcima na uvid dao krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore. Dozvola je  glasila na tuđe ime, a na njoj se nalazila njegova fotografija.  Sumnjiči ga se i da je koristio lažni identitet tijekom dogovora o medicinskom zahvatu, a prema izvorima bliskim istrazi, sumnja se da je htio napraviti plastičnu operaciju,  moguće i da bi promijenio izgled.  Kako je 19. kolovoza uhićen u Zagrebu, pretpostavlja se da je u Zagreb došao iz Istre, vjerojatno ni ne sluteći da je policiji njegova vozačka dozvola bila sumnjiva te da su je detaljno  provjerili.

Nakon što je uhićen, pretraženi su mu stan i vozilo koje je koristio, te je nađena veća količina novca i više krivotvorenih dokumenata. On je predan pritvorskom nadzorniku nakon čega će vjerojatno biti doveden sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora radi izručenja Srbiji. On je predan pritvorskom nadzorniku nakon čega će vjerojatno biti doveden sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora radi izručenja Srbiji.  Akcija njegovog uhićenja produkt je zajedničke akacije PU istarske, PNUSKOK-a i FAST tima, specijaliziranog za hapšenje najopasnijih kriminalaca i bjegunaca.

Vujović, inače rodom iz Podgorice, lani u prosincu pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubojstvo Radomira Savovića. Kako  je tada pisala crnogorska Pobjeda, odmah po izlasku iz zatvora ga je dočekala policija i privela, radi dodatnih provjera. No provjeri usprkos, crnogorski policajci nisu uspjeli uočiti da  je  Srbija još prije šest godina za Vujovićem raspisala potragu zbog pokušaja ubojstva u Beogradu. Pa je Vujović odmah nakon tog privođenja i  pušten na slobodu, što su crnogorski mediji tada problematizirali, smatrajući da se radi ili o velikom sigurnosnom propustu tamošnje policije ili o namjernom činu pogodovanja Vujoviću.

Vujović je, pisali su crnogorski mediji, označen kao izuzetno opasna osoba, sklona nasilju te s podebljim dosjeom. Osim toga bježao je iz zatvora, a bijeg je iskoristio da bi 2015. pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića kojem je  prišao u jednom kafiću, počeo se raspravljati s njim, nakon čega je pucao u njega. Motiv je bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane uznemiravali djevojke za susjednim stolom. U Bulatovića je pucao dok je bio u bijegu iz zatvora, a pobjegao je na Badnjak 2015. U zatvoru je završio jer je bio osuđen na 14 i pol godina zatvora zbog ubojstva Radomira Savovića 2008. Bijeg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom prijeteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora gdje su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bijega se uglavnom skrivao po Beogradu. U jednom je trenutku lociran i bio je opkoljen, no na koncu je napao policajce te je uspio pobjeći. Uhićen je u studenom 2016. uhićen blizu njemačko-nizozemske granice te izručen Crnoj Gori.

Zbog bijega iz zatvora u odsutnosti je bio osuđen na 37 mjeseci zatvora,  a kako mu se sudilo dok je bio u bijegu, kasnije je tražio da mu se ponovo sudi za to. U zatvoru je često upadao u sukobe s drugim zatvorenicima, pa ga je tako 2012. jedan pokušao i ubiti zašiljenom  -žlicom. Na sudu je završio i zbog prijetnji policajcima.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:48 20.08.2022.

Istra je postala Meka za takove.....

LI
liliZG
16:19 21.08.2022.

amater, profesionalci imaju prave hr putovnice.

MO
modovisisajteMaraschino
19:21 20.08.2022.

nekad ti je milicija besplatno mijenjala izgled, mislim da mnogi žale za tim vremenima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije