Naslovnica Vijesti Svijet

Uhićen Čečen osumnjičen za pripremanje terorističkog napada

Prema priopćenju odvjetništva, napad je trebao biti izveden s ciljem 'ubijanja i ozljeđivanja što je moguće većeg broja ljudi', ali nisu izneseni detalji o mogućem trenutku i cilju napada
22. kolovoza 2018. u 14:42 6 komentara 374 prikaza
njemačka policija
Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell

Pripadnici specijalnih postrojbi njemačke policije GSG9 uhitili su u srijedu u Berlinu jednog Čečena zbog sumnje u pripremanje terorističkih napada, priopćilo je u srijedu Glavno državno tužiteljstvo u Karlsruheu.

Španjolska policija Novi incident u Španjolskoj Nakon pokušaja terorističkog napada, vozač se zaletio u pješake

"Na temelju odluke Glavnog državnog tužiteljstva danas je, uz sudjelovanje pripadnika postrojbi GSG9, uhitila 31-godišnjeg državljanina Rusije, Čečena Magomeda-Alija C. Njega se, zajedno sa u Francuskoj uhićenim Clementom B., optužuje da je pripremao zločin protiv države i teroristički napad eksplozivom", priopćilo je Državno tužiteljstvo u Karlsruheu.

Clement B. je još 2017. uhićen u Marseillesu, a u tijeku istrage se potkrijepila sumnja da je zajedno s danas uhićenim Magomedom-Alijem C. sudjelovao u proizvodnji eksploziva i planiranju terorističkih napada.

Abu Bakr al Baghdadi holms U Siriji ubijen sin vođe terorističke Islamske države Bagdadija

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronađena je veća količina eksploziva, oružja, kao i propagandnog materijala vezanog uz tzv. Islamsku državu.

Prema priopćenju odvjetništva, napad je trebao biti izveden s ciljem „ubijanja i ozljeđivanja što je moguće većeg broja ljudi“, ali nisu izneseni detalji o mogućem trenutku i cilju napada.

policija snimili telefonske razgovore Dvije osobe u pritvoru zbog pripremanja terorističkog napada

Francuske vlasti govore o pripremanju terorističkog napada u Francuskoj i navode da su u tu svrhu već izviđani mogući ciljevi poput barova ili političkih skupova.

Prema navodima njemačkih medija, u Francuskoj uhićeni Clement B. je bio u kontaktu s Tunižaninom Anisom Amrijem, koji je u prosincu 1986. izvršio teroristički napad na Božićni sajam u Berlinu.

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas