Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balkanijada

Uhićen Anthony Peraica: političar i odvjetnik trgao plakate suparnika

Peraica (1)
Foto: Mjesna policija, Flickr
1/9
01.11.2010.
u 16:09

Peraica se brani da mu je uhićenje smjestio izravni protukandidat, demokrat Jeffrey Tobolski

U subotu malo prije ponoći vozio se čikaškim predgrađem McCook odjeven u crno s još jednom jednako odjevenom osobom u neoznačenom kombiju. Zaustavljao se uz predizborne plakate i trgao ih. Uhićen je na djelu kad je uništavao plakat u dvorištu češkog restorana. U nedjelju je to uhićenje bila američka predizborna vijest dana.

Anthony Tony Peraica, Hrvat koji je kao 13-godišnje siroče došao u SAD, a sad je suvlasnik odvjetničke tvrtke i kao republikanac član vijeća okruga Cook (koji uključuje i Chicago), trgao je predizborne plakate izravnog izbornog suparnika, gradonačelnika McCooka Jeffreyja Tobolskog. Tony Peraica već dva mandata, punih osam godina, sjedi u 17-eročlanom vijeću okruga Cook, u kojemu je kao republikanac u manjini (demokrati imaju 12 a republikanci pet vijećnika).
Sada se natječe treći put, ovaj put za predsjednika toga tijela, nakon što mu to dvaput nije uspjelo.

Sam Peraica tvrdi da je noćno uhićenje provedeno pod izravnim nadzorom političkog protivnika, ali novinarima nije objasnio što je oko ponoći radio vozeći se po okrugu kombijem.

U politici ima više neuspjeha nego uspjeha. Ambiciozniji mu je pothvat bio 2008. kad se uz republikanskog predsjedničkog kandidata Johna McCaina kandidirao za državnoga odvjetnika, ali sve mu je propalo nakon što je u svom Illinoisu pobijedio Barack Obama.

Na svojim stranicama tvrdi da potječe iz obitelji hajduka te da mu korijeni sežu sve do 1611., kada se stanovita Elija Peraizza istaknula u borbama protiv Osmanlija. Supruga Nilofar rodila mu je dvoje djece, Marka i Anisu.

Država Illinois, očigledno, nije imuna na balkanske barbarizme koji joj u fazi inkubacije mogu biti egzotični, ali potom završe fijaskom u kakvom skandalu. Prije dvije godine uhićen je guverner te države Rod Milorad Blagojevich s optužbama za korupciju. S dužnosti je smijenjen jer je, kao po sebi razumljivo, poslije predsjedničkih izbora objavio, da - poput kakvoga kladioničara - prima uplate za ispražnjeno mjesto demokratskog senatora Baracka Obame koji je 2008. izabran na - drugu dužnost.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:14 01.11.2010.

Hehe! Hercegovačka posla!

OB
-obrisani-
17:52 01.11.2010.

Peraica je OK. To mu je smjestio Todd Stroger, jer ga Peraica opći ko sansku kozu. A Stroger je naslijedio svog ćaću bukvalno po njegovoj želji i pretvorio poziciju predsjednika Cook County u privatni feud. A Peraica sigurno ima novca da plati kakve snaga-klade-valja za te prljave posliće, a ne da on osobno to radi. Peraica bi, u nekim drugim okolnostima, sigurno i ubjedljivo bio izabran. Ali republikanci baš ne uspijevaju dobro u Illinoisu Doduše, nešto bi se ove godine moglo promijeniti - možda je radi toga i ova kaka sa Perajicom....

AN
Ana33
06:38 02.11.2010.

Ti si za čistača.... Ne za novinara!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije