Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ugostiteljima u Karlovcu Grad dao sedam dana da podmire dugove

– Ako to ne učine, na vrhuncu sezone, kada imaju najviše posla, doći će u nezgodnu situaciju. Nemamo izbora – poručio je gradonačelnik
06. lipnja 2012. u 12:34 2 komentara 13 prikaza
terasa
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

– Nemoguće je i nekorektno da neki ugostitelji ne plaćaju redovito najam terase. Posljednji ih puta pozivam da u roku od sedam dana podmire svoje obveze. Ako to ne učine, na vrhuncu sezone, u ljetnim mjesecima kada imaju najviše posla, naći će se u nezgodnoj situaciji. U takvu situaciju dovest će i gradsku upravu, ali izbora više nemamo – poručio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Takvu oštru mjere naplate najavio je nakon nezadovoljstva ugostitelja donesenim odlukama o radnom vremenu objekata, ali i terasa tijekom ljeta.

Rad na terasama bio je dozvoljen samo do 23 sata pa su mnogi reagirali, čak i najavljivali potpisivanje peticije. Grad je uvažio njihove primjedbe i još jednom izmjenom odluke omogućio svima da terase rade do 24 sata. Međutim, novo radno vrijeme donijelo je karlovačkim ugostiteljima i obvezu redovitog plaćanja.

 – Ceh ugostitelja, kao i obrtnici, upozorili su me na vremenska ograničenja u radu. Tako smo imali situaciju da terasa na privatnom zemljištu radi do ponoći, a ona odmah do nje, na gradskoj parceli, sat vremena kraće. To nije korektno, kao ni to da neki redovito podmiruju svoje obveze, a drugi ne podmiruju.

Ovim putem zamolio bih ih i da korištenje tih terasa bude civilizirano. Apeliram na vlasnike ili one koji su u najmu da postoji oblik kulture ponašanja u gradu, posebno u dijelu grada u kojem živi radno sposobno stanovništvo. Ništa ne znači u gradu imati terase, ako one zbog uznemiravanja utječu na učinkovitost rada ljudi. Budući da smo mi izišli u susret i shvatili što znači ugostiteljski posao, apeliram da se dobro dobrim vrati – kazao je Jelić.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • girinjo:

    jeli civilizirano da kafići koji nemaju uvjete da budu noćni klubovi pa niti da rade po noći rade do 2 pola 3,kao npr.šu šu ?!

  • zelenoprase:

    kojom logikom a tvrdi se da je želja zaštititi stanare,grad dozvoljava kafićima da rade da 2 sata !? pa to je najduže radno vrijeme u HR ! očito se ide na ruku onim kafićima koi nemaju minimalne tehničke uvjete za ... prikaži još! rad kao noćni klubovi,pa ih se gradskom odlukom izjednačilo sa n.cliubovima.totalno nelegalo i nezakonito.