Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadnja opomena

Ugostiteljima u Karlovcu Grad dao sedam dana da podmire dugove

terasa
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
06.06.2012.
u 12:34

– Ako to ne učine, na vrhuncu sezone, kada imaju najviše posla, doći će u nezgodnu situaciju. Nemamo izbora – poručio je gradonačelnik

– Nemoguće je i nekorektno da neki ugostitelji ne plaćaju redovito najam terase. Posljednji ih puta pozivam da u roku od sedam dana podmire svoje obveze. Ako to ne učine, na vrhuncu sezone, u ljetnim mjesecima kada imaju najviše posla, naći će se u nezgodnoj situaciji. U takvu situaciju dovest će i gradsku upravu, ali izbora više nemamo – poručio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

Takvu oštru mjere naplate najavio je nakon nezadovoljstva ugostitelja donesenim odlukama o radnom vremenu objekata, ali i terasa tijekom ljeta.

Rad na terasama bio je dozvoljen samo do 23 sata pa su mnogi reagirali, čak i najavljivali potpisivanje peticije. Grad je uvažio njihove primjedbe i još jednom izmjenom odluke omogućio svima da terase rade do 24 sata. Međutim, novo radno vrijeme donijelo je karlovačkim ugostiteljima i obvezu redovitog plaćanja.

 – Ceh ugostitelja, kao i obrtnici, upozorili su me na vremenska ograničenja u radu. Tako smo imali situaciju da terasa na privatnom zemljištu radi do ponoći, a ona odmah do nje, na gradskoj parceli, sat vremena kraće. To nije korektno, kao ni to da neki redovito podmiruju svoje obveze, a drugi ne podmiruju.

Ovim putem zamolio bih ih i da korištenje tih terasa bude civilizirano. Apeliram na vlasnike ili one koji su u najmu da postoji oblik kulture ponašanja u gradu, posebno u dijelu grada u kojem živi radno sposobno stanovništvo. Ništa ne znači u gradu imati terase, ako one zbog uznemiravanja utječu na učinkovitost rada ljudi. Budući da smo mi izišli u susret i shvatili što znači ugostiteljski posao, apeliram da se dobro dobrim vrati – kazao je Jelić.

Ključne riječi

Komentara 2

GI
girinjo
19:28 06.06.2012.

jeli civilizirano da kafići koji nemaju uvjete da budu noćni klubovi pa niti da rade po noći rade do 2 pola 3,kao npr.šu šu ?!

ZE
zelenoprase
08:11 08.06.2012.

kojom logikom a tvrdi se da je želja zaštititi stanare,grad dozvoljava kafićima da rade da 2 sata !? pa to je najduže radno vrijeme u HR ! očito se ide na ruku onim kafićima koi nemaju minimalne tehničke uvjete za rad kao noćni klubovi,pa ih se gradskom odlukom izjednačilo sa n.cliubovima.totalno nelegalo i nezakonito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije