Ugostitelji pucaju po šavovima: 'Ovakvo poniženje ne pamtim, podijelio sam devet otkaza i stavio ključ u bravu'
Inspektori su, prema informacijama Državnog inspektorata, od sredine svibnja do kraja lipnja obavili više od 3.200 nadzora u gotovo 900 objekata diljem zemlje.
Komentari 73
Krivi inspektori ali nikad vlasnici, opet im losa sezona a još i inspektori smetaju. U čemu je problem ako radiš po zakonu, nadzor je gotov za sat vremena.
Bune se jer ljude drže na crno, dubokozamrznutu hranu prodaju pod svježu, ne izdaju račune, hranu pripremaju u zamazanim kuhinjicama, i još se bune... Super.
Pivo 12€,uzmi ili ostavi.Radi po zakonu,uzmi ili ostavi.Ajte na Hvar,pola bi zatvorili isti dan.
Najbolji su mi ovi šta se pravdaju kako ne kontroliraju sviju nego samo njih jadničke. Ne poriču propuste nego ovaj dječji izgovor A šta je tek na bauštelama gdje više nema hrvata nit na vidiku...
Ugostitelji planiraju štrajkati? Rofl rofl rofl! I to će kao nekome falit vaše precijenjene suhe pizze?
Radi 51 godinu? Do sada je morao toliko napredovati da taj objekt bude uzor i po uvjetima za radnike i po kvaliteti usluge i po svemu! A on nakon posjeta inspekcije dijelu otkaze i zatvara objekt! Valjda zato što je sve bilo uredno, a oni mu raspalilili kaznu! Vrijeme je da postanemo pošteni i danas ne sramote ovi kojima je novac cilj, ali i kako jednostavno do njega doći!
Hahahaa neka neka !! Puna Podrška inspektorima ,deri bagru koja misli da su Boga za bradu primili jer misle da mogu muljat , radnika drže na crno a radi im po 10 sati i još nije ni dobro plaćen a ak mu ponudi smještaj ,smještaj je u nekoj šupi ..a za hranu to necu ni pisat jer muljaju jako a naplate ko da si na vrhu ajfelovog tornja !
Jadni naši gostioničari . Skoro pa socijalni slučajevi...
neka neka, sad konačno vaša kojekakva sranja dolaze na naplatu a vi KUKAJTE...
Ček, jel ijedna kazna napisana bez osnove? Ako nije, a kladim se da je tako, u čemu je problem? Ne daju vam muljati i krasti?? Samo udri!
Napokon da se kontrolira red i čistoću
Siročad,al odmah im je lakše kad si pogledaju na vozni park.Buhu miki maus
U Nedjelju sam išo na pizzu i dobio još sirovo tijesto platio i ostavio, kad sam reklamirao samo mi je osoba slegnula ramenom i to je to. Zbogom Ugostiteljstvo a i turizam čini mi se.
Treba se znati red. Brat ima restoran u Njemačkoj, samo malo je muljo znači nešto na crno ali ipak nešto i dobio 20000 eura kaznu i sad mu takove ideje ne padaju na pamet. Zato se red mora znati i u Hrvatskoj.
lahko je u jugi bilo imat restoran ali sa dolaskom demokratske hrvatske i poreza gladne birokracije vreme je da se plati porez i opere kuhinja, prestanu prodavati ciple pod orade, vino iz rinfuze preljevati u butelje. prodat 3 gajbe pive iz konzuma mimo inventure, kupovat meso mpo akcijama zimi i drzat ga 8 mjeseci da ga proda u sezoni, tezak je to i odgovoran obrt ako ga radis ispravno i nagrada nece izostati ali nasi poduzetnici bi volili kapitalizam na socijalisticki nacin kad je na 4metra dugom standu za povrce mogo dignut 40000 maraka mjesecno na pausal od 1200 inspektoru 500 maraka u djep I idemo.Zanimljivo para I privatnika sve vise a sve vise se bune.
Znači ako sam dobro razumio inspekcija bi trebala dolaziti samo zimi kada su svi restorani zatvoreni...ali ajmo sad iskreno , svi ti ugostitelji drhte kada im iz unutrašnjosti dođu poreznici i inspekcija jer to im nisu rođaci i ljudi jednostavno rade svoj posao. Država se treba zapitati zašto lokalne inspekcije uredno provode nadzor i sve je kao super a kad dođu ljudi sa strane vidi se totalni nered
jedino sa čime se slažem iz članka je da treba i velike kontrolirati da se ne bi ponovilo ono kao u malom lošinju, ..... prije svega sanitarna knjižica. ipak oni rade sa hranom, porijeklo te hrane isto, način čuvanja isto... što se tiče obrtnika, HOK je zadnjih desetak godina skroz zakazao po pitanju edukacije i obavještavanja svojih članova o promjenama koje moraju poštivati.... nekada se i zaštita na radu i razne druge stvaru su mogle obavljati preko HOKa besplatno ili jeftinije.... sada je sve nekako zamrlo. šteta... pogotovo za nove obrtnike koji zapravo nemaju pojma koje sve certifikate trebaju , i nakon koliko godina ih moraju obnavljati.
Krivi inspektori jer je kuhinja prljava,neprijavljeni radnici itd itd.Zar je problem restoran dovesti u red i uopče se neobazirari na inspekciju.
Brzo se sve vraća na naplatu - nenormalno ste digli cijene samo zbog pohlepe jer vam nikada nije dosta, eto vam sada.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Samo jako inspektori! Ako ne rade legalno nek sve zatvore... i još veće kontrole u kafićima molim...