Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČKI RADNICI

'Ugledajte se u Turudića! Sudite po zakonu, ne po kćerima i zetovima!'

osječka pivovara,radnici,prosvjed (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/8
26.11.2012.
u 16:45

Radnici Osječke pivovare ogorčeni su jer se protiv bivšeg direktora Ivana Komaka vodi čak sedam kaznenih postupaka, “a i dalje je na slobodi i pljačka”

– Ugledajte se u suca Turudića! Ako ne znate, pitajte njega kako se pošteno sudi! Komaka u zatvor! – vikali su pred Županijskim sudom u Osijeku radnici Osječke pivovare. Naoružani transparentima “Bilo nas je 300, a sada je 12”, skandirali su “Turudić, Turudić!”. 

Pedesetak je djelatnika u prosvjednoj šetnji obišlo zgrade Državnog odvjetništva, Županijskog i Općinskog suda te Trgovačkog suda u Osijeku. Ogorčeni su jer se protiv bivšeg direktora Ivana Komaka vodi čak sedam kaznenih postupaka, “a i dalje je na slobodi”.

– On i dalje pljačka, a poštene i savjesne radnike tjera na ulicu – kazao je Darko Andrašek, bivši predsjednik Radničkog vijeća. Osječko su pravosuđe nazvali “leglom korupcije”.

– Gledajte, to ste vi napravili! Sudite po zakonu, a ne po kćerima i zetovima! – poručili su. Zbog sporosti sudskih procesa, smatraju oni, radnici su danas obespravljeni. – Vjerujemo da bi zaposlenici, nakon pravomoćnih presuda, mogli vratiti svoja statusna i materijalna prava – istaknuo je Anto Bošnjak, regionalni povjerenik HUS-a. Na ulicu su jučer izašli djelatnici kojima su prije desetak dana zatvorena vrata Pivovare.

– Došli smo na posao i nisu nas pustili unutra. Bez riječi su nas ostavili da čekamo kod kuće i budemo na minimalcu – očajna je Lucija Šuljug. Istu sudbinu dijeli još 52 njezinih kolega.

– Dan prije nego će mi reći da ne dolazim na posao jer sam nepotreban, radio sam 18 sati. I dalje tjeraju ljude, i to zaposlene na određeno, da budu u firmi po 12 sati, a nama ne daju da radimo – priča Željko Selak.

Protiv Komaka se na Županijskom sudu, kažu nam na sudu, upravo završava jedna istraga, a ljetos je počelo suđenje u još jednom postupku. Na Općinskom je sudu Komak, doznajemo, nedavno nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog prijevare u gospodarskom poslovanju. Vode se još četiri postupka, od kojih mu je u tri već presuđeno.

>>Radnici pivovare u štrajku: Direktor Komak maltretira ljude!

Komentara 1

Avatar stravaxx
stravaxx
12:20 27.11.2012.

e baš ste našli pravi primjer poštenog suđenja. pa dosudio je upravo onako kako pišu novine i televizija kaže. baš ništa nije napravio svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije