Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin
Povratak na članak

Udruge: Presuda Merčepu zakašnjela satisfakcija obiteljima ubijenih

Gotovo četvrt stoljeća nakon nezakonitog uhićenja Pere Rajčevića i Đorđa Gunjevića 11. listopada 1991. preživjeli su dočekali priznanje patnje. Da je Merčep kao faktični zapovjednik postrojbe reagirao na njihova uhićenja, zločina nad svim kasnije privedenima, zlostavljanima i ubijenima vjerojatno ne bi ni bilo, tvrde udruge.

Komentari 29

DU
Deleted user
18:11 12.05.2016.

CITAT: "Udruge: Presuda Merčepu zakašnjela satisfakcija obiteljima ubijenih" .................................................................................................................. Vidi molim te: Presuda Merčepu je zakašnjela, još ne prosesuirani i ne postojeća presuda komunistima i Titu nije zakašnjela satisfakcija obiteljima preko pola milijuna ubijenih Hrvata???!!! Pitam se, čime su zadojene ovakve tzv. nevladine udruge?

VL
DD
ddh
18:09 12.05.2016.

To vam je poruka branitelji. Svi cete zavrsiti kao Mercep, a ako komunisti s prostakom Milanovicem dodju na vlast, pocet ce vas i ubijati. Vi ste se borili´za drzavu i za narod koji vas u velikoj vecini nije zavrijedio, vi ste se borili za slobodu, koju danas Milanovici i njegov fasisti gaze nogama, vi ste se borili za pravnu drzavu u kojoj ima pravde samo za kumuniste, Srbe i komunisticke medije, ali ne i za vas. Steta. Sude vam iste figure koje su punile Jazovke i Hude Jame odnosno nijhovi nasljednici, sudi vam isti rezim protiv kojeg ste se borili, a danas vam preostaje samo da bjezite izvan drzave, da bi komunisti mogli tjerati njihov teror i dalje. To se moze dogadjati samo u drzavi koja to nije niti ce sa Milanovicima ikada biti. Za Hrvate je steta, da im Seselj ne stoluje u Zagrebu, jer drugo nista nisu niti zavrijedili. Jer da jesu, onda bi vec davno bili rascistili sa svim izdajicama Hrvatske skupljenim oko Iblerovog trga i njegovih ogranaka i nebi birali paranoicne primitivca iz MOST-a.

VL
MI
Mimizo
18:08 12.05.2016.

ako mu je dokazano da je kriv kriv je ali zna se da su srbi i njihova jna napali hrvatsku nismo mi išli u srbiju i pravili zločine nego smo se branili a treba osuditi srbe koji i sada u vukovaru normalno žive čak su i u policiji a činili su zločine i oprošteno im je treba sve revidirati i ponovno suditi

VL
BA
bakulušić
18:38 12.05.2016.

Da je poživio, Simo Dubajić bi dobio upola manje a da je Merčepu dokazana krivnja, dobio bi doživotnu. Nisu svi životi na istoj cijeni. Kako je krenulo, udruge će preuzeti pisanje optužnica i suđenja.

VL
KA
Karas
18:16 12.05.2016.

a kada ce pa makar zakasnjela presuda titu i komunistima????? oni su takodjer zatvarali i ubijali !!

VL
US
U sridu
20:18 12.05.2016.

Jugo udruga sa jugosucem optuzili hrvata,sto je tu novo?

VL
NI
Nini istrijan
17:39 13.05.2016.

Zlocin je zlocin bilo da se zrtve hrvati,srbi,romi ili pripadnici drugi naciopnalnosti. Nema nikakvih opravdanja za naoruzane branitelje koji su se "branili" pucajuci u nenaoruzane civile !!!! Sramota je da je problem svih naroda na Balkanu uvijek bio da realnono i s odstojanja govore o svojo ulozi u ratovima,bilo ovom zadnjem ili u onima prije. Zato do neke pomirbe nece dugo biti.

VL
NE
Neo001
22:49 12.05.2016.

Gdje su te izdajničke, prosrpske udruge da se založe za satisfakciju žrtava hrvatskog naroda od strane zločinačkih srba, za poginule, invalide, silovane, opljačkane, terorizirane , uništene ? Svu tu izdajničku gamad, razne teršeličke, pušiće i slične treba prognati iz Hrvatske.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
04:48 13.05.2016.

Zasto je Mercep protjeran iz Vukovara?

VL
LU
lukivoda
22:52 12.05.2016.

udruge mrzitelja svega kaj ima veze sa samostalnim hrvatskom treba pisati te usisivači proračuna

VL
DU
Deleted user
11:53 14.05.2016.

Tko je osudjen za strasne zlocine nad starcima i civilima u Vocinu,Cetekovcu,Balincima,Cojlugu....Za takve udruge,domorodci su uvjek krivi,dok zlocinci secu od Toronta do Melbourne-a.

VL
DU
Deleted user
11:57 14.05.2016.

Hm,oprostiti agresoru tolike zlocine,a suditi branitelju. Pravda??!

VL
KI
kimi
19:24 12.05.2016.

"Udruge: Presuda Merčepu zakašnjela satisfakcija obiteljima ubijenih"...veća satisfakcija bi im bila da je osuđen za utaju poreza...mislim, više bi dobio nego za ubistvo tričavih četrdesetak ljudi...

VL
Avatar CHOW
CHOW
18:23 12.05.2016.

Mercep je još prije rata ; ubijao , protjerivao , otimao Srbima, a glavni razlog mu je novac, On je jedan kriminalac i ratni profiter.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.