Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udruge kritiziraju

Udruge kritiziraju: 'Reisman nije znanstvenica, nego homofob'

judith reisman
28.01.2013.
u 18:15

Zaštitite dignitet Sabora i otkažite gostoprimstvo Judith Reisman, poručuju predsjedniku Sabora udruge koje se protive njenom dolasku

Judith Reisman poznata je u svijetu po sustavnom zalaganju za kršenje ljudskih prava homoseksualaca i banaliziranju holokausta. Pozivamo vas da shodno svojoj funkciji zaštitite dignitet institucije kojom predsjedate i spomenutoj otkažete gostoprimstvo, piše u pismu Pokreta za sekularnu Hrvatsku koji potpisuju i udruge David, Protagora, Građanska akcija, Nisam vjernik i Centar za građansku hrabrost, a koje je poslano predsjedniku Sabora Josipu Leki.

Njezin boravak u Hrvatskoj trebao bi biti vrhunac višemjesečne kampanje klerikalnih krugova, koji se protive primjeni 4. modula Zdravstvenog odgoja u školama. Lažno predstavljena kao znanstvenica, Judith Reisman dovedena je u Hrvatsku da bi znanstvene temelje 4. modula prikazala kao plod “zločinačko homoseksualno-pedofilskog” rada Alfreda Kinseya, navodi se u otvorenom pismu.

Zgrada Hrvatskog sabora simbol je naše državnosti, odnosno vrijednosti koje se Republika Hrvatska obvezala štititi svojim Ustavom i potpisom na međunarodnim poveljama o ljudskim pravima, a upravo bi te vrijednosti nastupom Judith Reisman bile dovedene u pitanje, dodaje se.

Potpisnici pisma smatraju da "klerikalna kampanja protiv sekularnosti i ustavnog poretka RH, a koja svoje “znanstveno utemeljenje” nalazi u djelovanju Judith Reisman, sve više poprima nasilna obilježja, odnosno izaziva nasilne posljedice.

– Iz usta klerikalaca čuje se da u Hrvatskoj neće biti mira, sije se govor mržnje protiv seksualnih manjina, poziva se na novu Oluju!

Potpisnici pisma dotakli su se i nedavnih događanja vezanih za plakat predstave "Fine mrtve djevojke" i film "Svećenikova djeca", ističući da javne osobe koje zagovaraju umjetničku slobodu naspram cenzorskih pritisaka klerikalnih krugova bivaju izložene prijetećim mailovima, pozivima, a prijeti se i nastavnicima koji bi trebali predavati po programu 4. modula Zdravstvenog odgoja.

Hrvatska je na pragu da postane članica EU i smatramo da bi nastup spomenute u Hrvatskom saboru predstavljao gaženje Ustava i njegovih vrijednosti te civilizacijskih i državno-političkih težnji naše države, zaključuje se.

>>Leko: Nisam ja pozvao Judith Reisman, Karamarko: Mi smo!

>>Judith Reisman: Zbog seksualnih sloboda rastu nasilje i kriminal

Komentara 162

DU
Deleted user
19:10 28.01.2013.

Znanstvenica ili ne,neka kaže što misli,baš kao i svi drugi o ovoj "prevažnoj" temi. Ne znam čemu ovaj panični strah od nje,ako je toliko nekompetentna.

CA
cactus
19:17 28.01.2013.

naše demokratske udruge se zalažu za toleranciju i pravo svakog čovjeka, pogotovo onih koji su u većini, da izrazi vlastito mišljenje. Malo morgen, bando crvena, vi ste najmanje tolerantni i demokratski, vi ugrožavate naša građanska prava i da odgajamo našu djecu po vlastitom svjetonazoru, a vi ako možete kroz š...k rodit išta pametnije od glisti odgajajte kako god hoćete

DU
Deleted user
19:25 28.01.2013.

Udruge dolazak te žene smatraju udarom na njihova prava i provokaciju. A što je onda žvaljenje pred Katedralom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije