Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiretaža
Povratak na članak

Udruga Roda u Ministarstvo zdravstva donijela 400 šokantnih svjedočanstva žena

– Dosta je više! Odlučile smo ponovo prekinuti šutnju – poručili su iz udruge

Komentari 49

IM
Immanuell
10:26 15.10.2018.

Pa, uspjelo je. Inspekcije obilaze zdravstvene centre.

VL
BI
binki
11:15 15.10.2018.

Hajmi hdz trolovi u obranu vapeg vrlog ministra... Ovr žene lažeju. Jel tak.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
11:40 15.10.2018.

Ne trebaju nama doktori i anesteciolozi, nama trebaju svecenici po bolnicama bas kao sto je i doticni ministar izjavio.

VL
AE
Aedes2017
11:32 15.10.2018.

Onak tko ubija nerođenog čovjeka u majčinoj utrobi nema dušu, nema savjesti, nema morala...nema oca ,majku ,nema kuću ni obitelj ! Samo formalno pravno nisu zločinci no u biti su ubojice.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:24 15.10.2018.

Samo muskarci komentiraju...

VL
LI
lilith
10:56 16.10.2018.

i vi koji kažete "pa što malo boli?" sigurno kod zubara odbijate lokalnu anesteziju kod vađenja zuba ??? u 21. st. nema potrebe trpjeti tamo gdje nije potrebno... ako se ne može dati opća anestezija zašto se barem ne dajee lokalna??? i ja se javljam na HR #meetoo inačicu, kako sam prije 15 god. prošla kroz spontani u 1.trimsteru bez krvarenja, nije bila hitna intervencija nego sam bila naručena na zahvat u poznatu zagrebačku bolnicu; nitko mi u bolnici nije objasnio što će mi napraviti i za postupak nisam dobila ni lokalnu anesteziju a kamoli opću, samo neke pretpostavljam analgetike u ruku, ne mogu reći da me je boljelo više od jake menstruacije s grčevima, dalo se nekako izdržati no sve skupa je bilo izrazito neugodno, zahvat je izveden uz tješenje med. sestre, neku grupu studenata koji su sve gledali, ćaskanje doktora s kolegama koji su dolazili i odlazili... vrata prema čekaonici punoj žena su se otvarala i zatvarala... Ženama se u takvim trenucima svijet ruši a profesionalcima je to "mali ambulantni zahvat" kako ulazim u promil žena kojima se takva situacija ponavljala kasnije sam u istoj toj bolnici prošla i "vrlo komforne" kiretaže uz lokalnu anesteziju uz izuzetno brižnog doktora koji je u svakom trenu objašnjavao što radi, te jednu u općoj anesteziji - za mene osobno je i lokalna anestezija vrlo korektna i dovoljna! No ovo prvo iskustvo je bilo grubo i nepotrebno bolno uz neprimjerenu atmosferu, žalosno je ako se i dalje prakticira !

VL
OB
ObrenM
10:45 15.10.2018.

Sto na ovo kaze uhljeb nad uhljebima nazovi ministar.Nazalost i njega stiti dezerter (kao sto je stitio Dalicku) i ostali sljam.

VL
IG
igorl
10:52 15.10.2018.

Ono sto ljudi ne kuze da je opca anestezija najrizicniji zahvat, ansteziologija je najteza specijalizacija i da nam je gomila vrhunskih anesteziologa otislo u inozemstvo. Sumnjam da u pojedinim boljim HR bolnicama ima vise od mozda jos 2-3 dobra anesteziologa koji definitivno nece anestezirat kiretaze vec ozbiljne operacije. Osim dakako u hitnim slucajevima. To je gruba i hladna realnost ali je i istina. A sad opalite po minusima koliko god vam volja.

VL
Avatar samočitam
samočitam
12:28 15.10.2018.

Nevjerojatno koliko mizoginije ima u komentarima ovih nepismenih s desnog spektra. Empatija = nula isto kao inteligencija.

VL
RE
reborn
10:26 15.10.2018.

Suosjećam sa ženama i takva praksa se mora prekinuti. Međutim, zamislite i kako je doktoricama koje izvode zahvat - za njih je to posao kao i svaki drugi. Često niti ne znaju da li žena "duboko emotivno pati zbog gubitka željenog djeteta", ili "jedva čeka da se ta neplanirana nakupina stanica iz nje očisti"...

VL
Avatar samočitam
samočitam
12:28 15.10.2018.

Nevjerojatno koliko mizoginije ima u komentarima ovih nepismenih s desnog spektra. Empatija = nula isto kao inteligencija.

VL
DU
Deleted user
11:55 15.10.2018.

Ne pretjerujte. Ne dramatizujte. Neki tretmanu u bolnici su jednostavno bolni i neugodni. Koliko puta sam kod zubara doživio neugodno i bolno iskustvo. Ništa vrijedno spomena a posebno ovakvog cirkusa. Rade samo vlastitu promociju. Sve skinuti sa državnih jasala.

VL
DU
Deleted user
10:38 15.10.2018.

Sve žene u udruzi "Roda" s šutile 20 i više godina ja ne znam ni jednu ženu koja može šutit jedan dan kamo li 20 godina ?

VL
AR
Artukovic
10:49 15.10.2018.

Kaj su te Rode zamjena za B.A.B.E. ili ? One babe su bile grozne,a Rode su groznonaporne.U dva dana su zvaje bar cetri puta i silom su zeljele znati jer sam kad bila na kiretazi,iako je moje protupitanje uvjek glasilo odkuda vam moj broj.

VL
BA
bakulušić
10:57 15.10.2018.

Dokad će ovi drugovi i drugarice maltretirati hrvatsku javnost? Na ovih četristo uvijek se može odgovoriti sa četristo tisuća pozitivnih primjera.

VL
NO
nogogaz
10:26 15.10.2018.

Ps dobro...mozda nisu svi nasi balkanski doktori i sestre toliko slabi...neki nadju bolje uvjete u sloveniji i drugim razvijenim zemljama...dignimo jim place i sredimo zdravstvo...i molimo bogu da uspimo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.