Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed u zagrebu

Udruga poslodavaca u zdravstvu osudila ponašanje na Festivalu slobode i ugrožavanje ljudskog života

Hitna na Trgu
Foto: Mia Mitrović
1/6
07.09.2020.
u 18:51

Neometano pružanje hitne medicinske pomoći neizostavno je kako bi se spasio život, priopćila je Udruga

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske pružila je potporu Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba i postupanju tima hitne medicinske službe tijekom intervencije na prosvjedu održanom u subotu na Trgu bana Josipa Jelačića. 

Za vrijeme prosvjednog okupljanja vezanog uz mjere zaštite od bolesti COVID-19, djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su doći do osobe kojoj je bila potrebna medicinska pomoć. Vozilom su se zaputili preko Trga bana Josipa Jelačića gdje su im okupljeni prosvjednici spriječili prolaz i usporili njihov dolazak do pacijenta. 

"Neometano pružanje hitne medicinske pomoći neizostavno je kako bi se spasio život, stoga ne odobravamo ovakvo ponašanje prema liječnicima i drugim zdravstvenim djelatnicima koji svoj posao rade na najhumaniji način i time spašavaju živote", priopćila je Udruga. 

VIDEO Prolazak hitne kroz gužvu na prosvjedu Festival slobode

"Osuđujemo ponašanje kojim se ugrožavaju ljudski životi, a osobito od strane eksponiranih osoba koje bi trebale biti izrazito društveno odgovorne", zaključili su i pozvali građani da svoja prava koriste na način kojim se ne ugrožava život i zdravlje drugih osoba. 

Komentara 1

Avatar Jopa
Jopa
09:09 09.09.2020.

To misle na vozača koji se zaletio ravno ispred bine umjesto da je išao normalnim putem izvan mase ljudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije