Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudski ping-pong oko konverzije
Povratak na članak

Udruga Franak: ogledni postupak nema utjecaja na obeštećenje konvertiranih, kažu sudovi u Puli i Karlovcu

Žalosti nas činjenica da je Vrhovni sud RH pokretanjem oglednog postupka bespotrebno unio nered i kaos u sudski prostor, a takvo postupanje na štetu je 18.000 potrošača koji su tužili banke nakon konverzije CHF kredita. Pitamo se zašto!? – stoji u priopćenju Udruge Franak.

Komentari 1

IG
igorl
16:28 20.05.2020.

Volio bi da me netko uputi na taj sudski presedan koji odredjuje retroaktivno djelovanje novih zakonskih odredbi. Sto god "opcinski sudovi" napisali - 100% pada na vrhovnom jer si nijedna drzava ne moze dopustiti taj presedan. Doslovno svi investitori bi spakirali torbe i otisli. Imam neki osjecaj da ti frankasi umjesto da pregrizu lose odluke prije 10 godina - zele platiti i desetak tisuca eura sudskih troskova jednom kad izgube na najvison instanci...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.