Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Udruga Franak: Banka klijentu mora vratiti 50.000 kuna kamata

''Sve u svemu, zadovoljni smo činjenicom da je potpuno utvrđena sudska praksa za način vraćanja preplaćenih kamata i da nema zastare potraživanja za kamate sve do lipnja 2019. za 7 banaka'', kažu iz Udruge Franak.
17. listopada 2018. u 11:22 2 komentara 2702 prikaza
franak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Udruga Franak u svom priopćenju javlja kako su doznali da je Općinski sud u Splitu donio 15. listopada 2018. presudu za preplaćene kamate iz kunskoga kredita, u kojoj potpuno prihvaća odluku da se kolektivna presuda odnosi i na kunske kredite te zbog toga nema zastare potraživanja preplaćenih kamata.

krediti bankovno tržište Krediti mogu biti jeftiniji. Banke smanjuju fiksni dio kamate!

Zagrebačka banka nakon pravomoćnosti te presude morat će vratiti potrošaču oko 50.000 kuna plus pripadajuće zatezne kamate uz plaćanje sudskih troškova u iznosu 11.750 kuna, a osim toga naloženo je Zabi da ne smije u nastavku otplate povećavati kamatnu stopu iznad početno ugovorenih 4,99%, stoji u priopćenju. 

Iz Udruge Franak još jednom napominju da je već donesena najmanje jedna prvostupanjska presuda kojom je potvrđeno da su ništetne i valutna klauzula CHF i odredba o promjenjivoj kamatnoj stopi, netom nakon donesene odluke VTS-a, s bitnom napomenom da je riječ o kreditu koji je konvertiran. Osim toga, znamo za najmanje 34 pravomoćne presude kojima je presuđeno da banke moraju vratiti potrošačima preplaćene kamate i pripadajuće zatezne kamate, od čega su čak tri presude donesene nakon što je provedena konverzija CHF kredita u euro kredit na temelju tzv. Zakona o konverziji.

Ferratum banka PROMO Zašto banka posuđuje 4.000 kn sa NULA kuna naknada?

"Sve u svemu, zadovoljni smo činjenicom da je potpuno utvrđena sudska praksa za način vraćanja preplaćenih kamata i da nema zastare potraživanja za kamate sve do lipnja 2019. za 7 banaka, a za Sberbank do lipnja 2023., odnosno sve do lipnja 2023. za razliku tečaja za svih 8 osuđenih banaka", zaključuju iz Udruge i pozivaju sve CHF dužnike koji žele vratiti svoj novac iz banaka da se jave radi savjetovanja na e-mail: pravo.udrugafranak@gmail.com.

>> Pogledajte što su rekli iz Udruge Franak nakon sudske presude da je valutna klauzula ništetna

 

 

 

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • simpatican.simap:

    Žalosno i smiješno je u Hrvatskoj da svaki sudac ima svoje mišljenje, svatko na svoj način tumači Zakone, odluke Viših sudova. Dok ova presuda dođe do Vrhovnog suda opet će vratiti na početak ili poništiti odluku i tako u nedogled. ... prikaži još! Ukratko pravni, mentalni i financijski kaos. Nikad neće biti bolje, nikad nećemo riješti probleme dok imamo nakaradno pravosuđe koje se igra, zaj** s malim ljudima, njihovim sudbinama. Sucima, odvjetnicima u bilo kojoj presudi je dobro ili jako dobro, nekad dobe honorar za zaj** samo 'puše' oni koji ih plačaju, a to su mali smrtnici koji nikako da udare po stolu i kažu DOSTA, ne želimo takvo pravosuđe, zamrznite ih na 50 godina jer su najveći zločinci u povijesti lijepe naše....Treba referendum da se zabrani takvo pravosuđe, sve suce smijeniti i imati v.d. suce iz Austrije mislim da bi bilo puno bolje.

  • Avatar gordi
    gordi:

    e pa nek se nađe odvjetnička kuća pa svim blokiranim i robovima lihvarskih kamata banaka u eu i kuni ljepo na Europski sud pravde...da vidiš propast lihvarskih banaka