Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak:
Povratak na članak

'Imamo prvo priznanje bankarske službenice o prijevari sa švicarcima!'

Izjava je potpisana danas u Bihaću, a radi se o službenici banke Hypo Alpe Adria

Komentari 8

VR
vragec2
21:48 02.11.2017.

Kao što svaki vozač znade, kada pumpa gumu, da ako ne stane, da će guma eksplodirati, tako su bankari znali da se franak umjetno drži na postoječem tečaju i da ćeuskoro eksplodirati, a oni će onda zaraditi basnoslovni novac. Dokazz tome je to da je Austrija zakonom zabranila svojim građanima uzimati kredite u francima, izuzev ako dobivaju plaču u francima (pogranični dio), jer je njihova Narodna banka točno znala što će se dogoditi. Rohatinski je isto znao što se sprema ali je išao na ruku bankama, pa nije ništa poduzeo. Nadalje, poznato mi je da su neki šefovi nekih banaka govorili svojim djelatnicima da za sav slobodni novac kupuju franke jer će franak "skočiti" u nebo. Uz sve to banke su varale svoje klijente na kamatama, jer je eurovibor padao i kamate su trebale padati, a one su ih podizale. HNB opet nije ništa poduzeo, pa se pitam što oni zapravo rade ako im inspekcije "spavaju".

VL
ZA
!zagreb!
20:31 02.11.2017.

To je bilo i kod nas. Uloviti ih sve i uzeti imovinu i staviti na robiju.

VL
VR
vragec2
21:52 02.11.2017.

Varaju nas i danas. Kamata na oročenja je nikakva i kada se u obzir uzme kolika je godišnja inflacija ispada da se ne isplati štedjeti, već kupiti švicarce, eure ili USD, makar ne dobili nikakve kamate, jer na taj način gubimo manje nego da štedimo u kunama.

VL
PA
pavel1001
20:56 02.11.2017.

fuj

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
20:38 02.11.2017.

Pitanje - jesu li "švicarci" stvarno bili povoljniji, s manjom kamatnom stopom i jesu li do tad bili jena od sigurnijih i stabilnijih valuta? Odgovor bu se pojasnil !!! Nisam inače bankarski stručnjak, srećom nit zadužen v frankima pa sam pitam.

VL
IV
ivica.vranjic
20:47 02.11.2017.

Brani se kondom na sudu; Nisam kriv, časni Sude, navukli su me!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.