Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvojezičnost

Udruga braniteljica protiv uvođenja ćirilice u Vukovar

'07.11.2012., Vukovar-Violeta Grdic Vukovarska braniteljica prisjeca se ratnih dana u Vukovaru. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL'
Goran Ferbežar/Pixsell
08.01.2013.
u 11:48

Članovi udruge smatraju da još nije došlo vrijeme i nisu stvoreni uvjeti mirnih međuljudskih i međunacionalnih odnosa i tolerancije pa uvođenje dvojezičnosti može izazvati porast netrpeljivosti i narušiti sigurnost građana

Poslije udruga maloljetnih branitelja, djece poginulih i nestalih branitelja, logoraša i drugih udruga i Udruga braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije javila se priopćenjem u kojem se protivi uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru.

Članovi udruge smatraju da još nije došlo vrijeme i nisu stvoreni uvjeti mirnih međuljudskih i međunacionalnih odnosa i tolerancije pa uvođenje dvojezičnosti može izazvati porast netrpeljivosti i narušiti sigurnost građana. U priopćenju, koje potpisuje predsjednica udruge Violeta Grdić, stoji da je broj pripadnika srpske nacionalne manjine daleko manji od podatka u popisu stanovništva jer mnogi od njih imaju samo prebivalište u Vukovaru dok stvarno žive u Srbiji ili Bosni i Hercegovini te u Vukovar dolaze samo po mirovine i organiziranim prijevozom na glasovanje.

Udruga je pozvala službe i institucije da utvrde točan broj građana srpske nacionalnosti.

>>\'Nismo protiv dvojezičnosti u Vukovaru, ali još nije vrijeme\'

Komentara 2

SN
Snjezana1971
20:09 08.01.2013.

Nažalost gdje su sad sve te silne udruge da se organizira miran prosvjed i obrani po 2 puta naš Hrvatski grad Vukovar koji na to ima puno pravo, a i svi mi koji smo se borili i krvarili za isti.To treba značajnije popratiti i sa više "glasa" da se jače ćuje....

PA
pancake
13:47 08.01.2013.

govorite jezik države u kojoj živite. poštujte tu državu jer je ona vaš dom. za svoju nacionalnu baštinu imate KUD-ove. ak vam ne paše, selite se odakle ste došli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije