Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

Udruga branitelja "Zavjet" protiv Bajagina koncerta u Puli

bajaga
Slavko Midžor/Pixsell
18.04.2011.
u 17:22

U pulskom Domu sportova 23. travnja predviđeno je održavanje koncerta Momčila Bajagića – Bajage

Ninoslav Mogorović, predsjednik Udruge branitelja "Zavjet", javnim pismom reagira na najavljeni koncert Bajage u Puli.

"U pulskom Domu sportova je 23. travnja 2011. godine predviđeno održavanje koncerta Momčila Bajagića – Bajage. Držimo da je nedopustivo nastupanje tog velikosrpskog pjevača u Puli iz najmanje tri razloga.

Prvi je vezan uz njegov aktivni angažman u projektu nasilnog stvaranja velike Srbije početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Već samo taj razlog u svakoj bi normalnoj, dostojanstvenoj i samosvjesnoj državi bio dostatan da mu uskrati privremeno pravo na rad, što je nužno za njegov javni i komercijalni nastup u Hrvatskoj.

Drugi razlog jest što se njegov koncert održava uz to u vrijeme najvećeg katoličkog blagdana, a kao uskrsni taj se koncert i najavljuje. Što to toga dana s Bajagom želi „uskrsnuti“ u Puli? Možda velikosrpstvo?

I, konačno, zar je moguće da se zbog nastupa Marka Perkovića Thompsona u Istri stvara, od pojedinih političara lokalne stranke, atmosfera maltene građanskog rata dok je Bajaga, kako izgleda, za njih očito dobro došao!?" piše u svom reagiranju predsjednik "Zavjeta" za Istarsku županiju.

Komentara 53

VE
velikazmija
18:40 19.04.2011.

ringo misliš li da je uredu da se tompshonu brani pijevati u puli a bajagi ne nije li thompson isto rođen u hrvatskoj i branitelj je nije li to diskriminacija --ali o čemu ja vi i diskriminacija to što je to-----

VE
velikazmija
18:44 19.04.2011.

roham --- domoljubje nazvaše fašizam -- tako brane svoj komunizam --- eto to im smeta pametnom dosta--------

Avatar karlo5
karlo5
18:28 18.04.2011.

Zar ne bi bilo lijepo,zajednički koncert,Bajage i Thomsona,,,,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije