Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpis dugova
Povratak na članak

Udruga Blokirani podnijela ustavnu tužbu protiv Vlade

- Vlada je prekršila svoje zakonske i moralne ovlasti kad je odlučila javno se poslužiti masom obespravljenih, osiromašenih, iskamatarenih, blokiranih kao kulisom za ciljeve političkog marketinga „velikog oprosta!“- navodi udruga Blokirani.

Komentari 16

DU
Deleted user
16:17 14.02.2015.

U principu se slažem s tekstom u članku, kao laik, ali me više brine vrijeme koje je potrebno sudu za donošenje presude. Presuda za godinu dana neće imati smisla, očito!

VL
SR
srečko45
16:56 14.02.2015.

Protuustavno je da netko blokira tvoj osobni bankovni račun jer takvu odluku može donijeti jedino sud a neke tvrtke kojima država pogoduje i koje su na osnovu kamata građanima napravile velike dugove a kada su u pitanju neisplačene plače radnicima tu niti nema kamata i blokiranih računa jer kažu nema s odkuda naplatiti.U svoj ovoj zavrzlami tvrtke su svoja potraživanja prodala agencijama što je još jedan vid ne trasparentnog poslovanja prema građanima.Sudovi su u svim slučajevima mogli presuditi u korist dužnika ondje gdje su nastale lihvarske kamate

VL
BR
brojevi
15:50 14.02.2015.

Teško je bilo za povjerovati da će Vladina mjera o oprostu dugova biti dugog vijeka. Populizam radi prikrivanja vlastitog nerada i nesposobnosti vodi vladajuću koaliciju u izbornu katastrofu.

VL
DU
Deleted user
15:25 14.02.2015.

Sve divno&krasno, i za razumjeti po ljudskoj liniji - ali kod nas još uvijek prevladava stav da se dužnika treba štititi i zakonski i izvanzakonski, svim sredstvima, od nasrtaja vjerovnika. U praksi, to izgleda tako da dužnik kad vraća dio duga - izgleda sa strane, a bogme i iz njegove perspektive, da vam čini uslugu koju ne zavređujete. Posljedično smo tu gdje smo odnosno daleko od zakonski i financ. sređene države, a da se ne govori o slučajevima da netko lupi cipelom u vrata vašeg stana i useli se - bez papira, iz nasušne potrebe, kako zbore oni koji to opravdavaju, i koliko vama treba vremena i truda, te novca za plaćati odvjetnike dok ga ne istjerate iz svog stana!? Toga ima samo kod nas...

VL
IV
Ivanveliki
20:48 14.02.2015.

mislim da su trenutno najveći problem kojekakvi legalni utjerivači dugova. Odkud ikome pravo bez pristanka dužnika rasprodavati njegov dug i osobne podatke, npr za parking??

VL
DH
dalibor.hren
16:17 14.02.2015.

Kompletnu vladu u zatvor!!!!!

VL
MI
miso
20:07 14.02.2015.

Tako je, sve je vlada mogla riješiti daleko jednostavnije, jednim potezom - posštivanjem ustava i zakona. Točka. Gotovo. To im pričam mjesecima - gluh gladnom ne vjeruje!

VL
KA
kantajz
06:56 15.02.2015.

hvala Bogu da ima netko pametan u ovoj državi.vladajući su brzo raskrinkani.oprašta se samo dug a ne i zatezne kamate koje vjerujem kod većine blokiranih višestuko premašuju dug.zakon o ovrhama je neustavan i tu je kraj priče.

VL
Avatar Getrib
Getrib
22:20 14.02.2015.

Zašto udruga Blokirani nije podigla tužbe protiv onih koji su osiromašili i iskamatarili blokirane, nego ovaj potez Vlade žele proglasiti neustavnim. Valjda je i za njih ova Vlada nenarodna.

VL
ST
stefica50
20:55 14.02.2015.

Boze sto je sa nasim ljudima podnose tuzbe za sve i svasta,,,ako se nekom moze otpisati dug neka se to napravi jer dugovi koji se nemogu naplatiti stvaraju samo dodatne troskove,mozda ce ta mjera barem nekom pomoci.

VL
Avatar Oneill
Oneill
13:35 15.02.2015.

Pruzita je ruka pomoci a cinimi se da bi duznici sada i puno vise?

VL
BA
bajo2
15:36 14.02.2015.

meni se cini da su u udruzi blokirani,vecinski vlasnici i funkcioneri oni iz satora!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.