Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protjerani
Povratak na članak

Udba i Ozna oteli su tvornicu Wolfovima i nastala je - Podravka

Potomci koprivničkih industrijalaca, braća Zdravko i Marijan za imovinu otetu 1946. tek danas dobili - dionice

Komentari 41

OB
-obrisani-
23:59 09.03.2010.

Antifasisti na djelu!

VL
OB
-obrisani-
18:52 07.03.2010.

samo lud čovjek može ulagati i praviti biznis u hrvatskoj. hrvatska je bila i ostala lopovska država. a, lopovi nad lopovima su komunisti. ista bagra je nekad nacionalizirala, a nedavno privatizirala. ovi jadni židovi uvijek nastradaju. samo lud čovjek gradi kuću na živom blatu. hrvate treba prepustiti komunistima. komunisti znaju s hrvatima. uostalom, zar su komunisti ikada pustili uzde iz ruku?

VL
RI
rina
19:25 07.03.2010.

Zalosno.Nekad davno,davno jako davno su HRVATI bili na glasu kao jako \"POSTENI \" narod.?! POSTENJE je izumrilo davno,davno...........davno............................................................

VL
OB
-obrisani-
10:18 07.03.2010.

Evo jos par stakora koji bi s Podravkom htjeli omastiti brke! Smrt fasizmu!

VL
MM
Mladen Miletić
10:24 07.03.2010.

Naravno da imma mali broj normalih Hrvata koji su fanatici i vjeruju da su Hrvati nešto pozitivno i korisno stvoril, i tako dugo neopljačkali... Kako znamo iz bliže povjesti naš sistem princip je jednostavan. Kada nepoželjni dobrovoljno odu napuste nas i ostave same. Onda oni par jačih ( moć nad oružijem !) operu sa pretvorbom, stoku sitnoga zuba do koske , Potom se pjeva sloboda i herojizam: potom korumpcijom i ostalim zakonima dođeš skoro do jaja to nije dosta onad ti jako \"popularni\" hebači ; uvedu harač i osale mjere sa kojima se domača stoka od reda dere ! Te se iz dana u dan kojaešta mulja i sere...

VL
ZH
Zhukovski
10:52 07.03.2010.

Slična priča kao i ona o tvornici Gavrilović! Imali su šupu sa tri stroja, a sad bi omastili brk sa nečim što ovog trenutka vrijedi milijarde. Gavrilovići su doslovno posjedovali šupu gdje su radili salame, sušeno meso i ostalo, a bez obzira na rat dobili su najmodernije uređene pogone i niti vijak nije nedostajao kada su čedeki zbrisali u Oluji, te sada ti vidi tko je u te tvornice ulagao, jer ako ćemo gledati po pravdi onda se treba reći da je svakom djelatniku tih tvornica uzimano od plaće za gradnju novih pogona i kupnju nove opreme, tako da su viškovi odlazili u tu svrhu. Isto kako je svaki građanin dobio napismeno ugovor za uspostavljanje telefonskog priključka gdje je naznačeno da je isti ravnopravan vlasnik tadašnjeg PTT-a (kasnije HT), a tko nam je kriv što neki dan danas hvale sranjinu kamarilu koja nas je i prodala strancima, dok kojekakvi kao ova dvojica pokušavaju nešto izmusti od države.

VL
JA
jankoprekobrda
11:47 07.03.2010.

A sto reci to se zove \"PRAVNA DRZAVA\" na Hrvatskin nacin, toga tko je bio u stanju napisati tu sramotnu presudu za naknadu treba na prvu granu da omastu strik ili uze. Najvise zla u Hrvatskoj pocinje upravo na KORUMPIRANOMM I NESPOSOBNOM PRAVOSUDJU.

VL
GE
gerosimo
11:50 07.03.2010.

U svakom slucaju ljudima treba vratiti njihovu imovinu i to Podravku u potpunosti. Nema veze koliko je ta tvornica bila velika ili mala, oni (komunisti) su na toj tvornici zaradili milijarde i milijarde dolara. Sto oni nisu sami nesto otvorili svoje, nego je najlakse bilo oteti tudje. Isto sto se dogodilo sa Gavrilovocem, to se dogodilo sa Podravkom. Oni im nisu oteli samo imovinu, oni su oteli i ideje. A o ponizenju koje su prosli da se i ne govori. Srusili smo komunizam a sada smo dobili nesto jos gore, jos sramnije. Drzava ima da vrati svima njihovu imovinu a ako ce nesto da napravi neka napravi sama.

VL
Avatar ljutatrava
ljutatrava
12:39 07.03.2010.

..za 50 god će isto tako vraćati potomcima radnika ,samo neće biti da je otela Ozna i Udba već Privatizacija 90-tih.Sve je isto sam se drugačije zove.

VL
OB
-obrisani-
12:49 07.03.2010.

oznu i zdbu večinom su saćinjavali hercegovci onda su otimali u ime naroda ,a danas u ime svoje---

VL
Avatar cluesblues
cluesblues
12:51 07.03.2010.

ne znam cemu se treba cuditi? - podravka je nastala od otete imovine brace wolf, kras je nastal na otetoj imovini obitelji bizjak, franck je bio dio njemackog poduzeca u vlasnisvu heinricha francka (cak su mu i ime zadrzali), pa borovo, gavrilovic itd....bas ko i u novije vrijeme ledo, konzum, jamnica, tisak itd....provjerena i uhodana metoda komunista koji su za vrijeme i nakon domovinskog rata promijenili kapute pa su sad \"desnicari\" - jedina razlika je da su stari komunisti otimali \"u ime naroda\" i nisu mogli postati stvarni vlasnici ukradene imovine, ali su se u medjuvremeni opametili i izmislili privatizaciju i sad vec desetljecima privatiziraju hrvatku i preprodaju je svakakvom sumljivom kapitalu (i naravno, bijesno se bogate) - mozda je jedina olakotna okolnost starih komunista bila ta da smo, bar fiktivno, bili vlasnici nase zemlje i njenih dobara (naravno to nije utjeha za one kojima su konfiscirali sve sta su za zivota izgradili), a danas vise ne mozemo biti sigurni ni dal je kontejner po kojem kopamo hrvatsko vlasnistvo....

VL
ES
el sharque
13:16 07.03.2010.

@ferdo Primjedba da su oznu i udbu sačinjavali Hercegovci je jedna od većih gluposti koju sam ikad čuo. Ozna i Udba su Hrvate iz Hercegovine intenzivno progonili od kraja drugog svj. rata pa čak do početka osamdesetih. Hercegovci su većinomm bili ustaše i domobrani, a pojedina hercegovačka mjesta su se boril i kad je drugi svj. rat bio službeno završen dok su se škripari kao ostaci hrvatske vojske još nekoliko godina nakon rata sukobljavali s \"oslobodilačkom\" vojskom koja je u Hercegovini pobila desetke svećenika i praktički sve vojno sposobne muškarce ubila ili zatvorila. Istovremeno, partizanske jedinice su dolazile iz drugih krajeva kao što neki i danas dolaze u Remetinec zbog Podravke, Haca, Hpb-a, a među njima nikoga iz Hercegovine nema!

VL
OB
-obrisani-
14:00 07.03.2010.

ferdo Jesi to bio kod Luke Hodaka na imanju i napušio se bunike?

VL
Avatar miletiml
miletiml
16:34 07.03.2010.

@el sharque naravno da ih nema u remetincu jer su neki umrli a ovi zivi jos nisu dosli na red al doci ce kad tad i molim te vecina politickih izbjeglica i azilanata iz hercegovine su bili kriminalci koji su kasnije radili za udbu koja ih je na to prisilila svaka cast onim postenima ali ti su ubijeni jer su ih ovi veliki hrvati izdali udbi

VL
OB
-obrisani-
17:02 07.03.2010.

..imali su Wolfovi sricú,..da nisu \"netragon\"-nestali.....

VL
JM
ja-ma
17:17 07.03.2010.

Krasno je bilo u tom komunizmu.Eto zašto bi ga neki voljeli natrag.Otmi onomu tko je sposoban pa ima i daj nesposobnjakoviću koji nema.Pa i da nije taj stekao već naslijedio njegovi preci su to zaradili.

VL
OB
-obrisani-
17:41 07.03.2010.

Da a najbolje je bilo u 90 tima u velebnoj hrvatskoj privatizaciji, čitaj pljački i otimačini he he

VL
Avatar DucMan
DucMan
18:39 07.03.2010.

07.03.2010. u 17:17h ja-ma je napisao/la: Krasno je bilo u tom komunizmu.Eto zašto bi ga neki voljeli natrag.Otmi onomu tko je sposoban pa ima i daj nesposobnjakoviću koji nema. -------------------------------------------------- Usporedimo to sa ovim danas. Pretvorba je uspješna poduzeća dala onima koje boli dupe za sve pa su ljudi ostali bez plaća, bez radnih mjesta i bez dostojanstva. Ne mislim braniti komunizam, ali Podravka je sve vrijeme komunizma, radila, prehranjivala obitelji, zarađivala, izvozila i stajala više nego odlično. A danas? Gdje je Podravka danas? Postoji još uvijek, i to je sve.

VL
OB
-obrisani-
19:08 07.03.2010.

Nedaj Boze da im je Imovina oteta za vrijeme NDH i od Ante Pavelica.Kako bi sad Mesic,Milanovic i ostala bagra lajali.

VL
ST
starceda
12:50 08.03.2010.

Hrvatska UDBA naša sudba!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.