Povratak na članak

Udar na poljoprivrednike u suradnji s lovačkim lobijem

U priopćenju udruge stoji kako je Vlada ovakvim prijedlogom zakona zaštitila lovoovlaštenike, ali i osiguravajuće kuće, jer osnova za naplatu štete po ovom članku nema
Objava 22. svibnja 2018. 988 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 9
 • Avatar stinkyink
  stinkyink:

  lovoovlaštenike…..jel mi moze neko ovo prevest

  2 17:19 22. 5. 2018.
 • @rlando:

  Divlje svinje kao može spriječi neka žica????? HA HA HA HA...

  20:24 22. 5. 2018.
 • Nikola Turajlić:

  O dobri naš Hrvatski Bože najveća Ti hvala i slava što svojem najvjernijem stadu dao njegov državni tor, koji seljaci dijele sa zaštićenom divljači (medvedi, vukovi, jastrebovi itd.). Neovisna država se brine o divljim zvijerima više nego o domicilnim dvonožnim ... prikaži još!im papkarima, tj. divlje zvijeri imat će neograničeno pravo da za svoje potrebe za krmivom podmiruju besplatno četveronožnim papkarima (vukovi itd.) ili žitom (divlje svinje) na imanjima dvonožnih papkara. Za tamnice naroda postojala je obveza korisnika lovišta (po lijepom hrvatskom novogovoru: lovoovlaštenika) da naknadjuju štetu od lovne divljači na svojim revirima, a vukovi su bili istrijebljeni, tako da četvoronožni papkari nisu bili ugroženi. Sada su u neovisnoj državi divlje zvijeri i ostala divljač dočekali svojih pet minuta i postali svoji na svome. Ovim zakonom se udara i posljednji čavao na mrtvački kovčeg poljoprivrede u svim dijelovima Lijepe naše, gdje je postoji razmnožena divljač, pogotovo u lovištima u kojima se ista i uzgaja. Svako zlo za svoje dobro, što znači da će se naši domicilni dvonožni tegleći papkari osloboditi zamornog poljoprivrednog rada i moći posvetiti praćenju vjerodomoljubnih igara, te po potrebi baviti sakupljačkom privredom onoga što im preostane za divljim zvjerima. To je njihova bojna za slobodu i neovisnu državu dala, tj. da uživaju benefite njihove milenijima tužene neovisne države.

  20:03 22. 5. 2018.
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  ne treba se zamarati ovime. lovce možete zeznuti kad god poželite. ali udruge za zaštitu životinja su totalno podbacile. njima, npr. luki omanu, je očito životna mantra kastrirati sve pse i mačke. umjesto da se bace na problem lova, tj. ... prikaži još! uglavnom krivolova u režiji lovaca. lov je od interesa za rh. piše u zakonu. divljač isto. ali šteta koju divljač počini nije šteta koju namiruje država. znači, poljoprivrednici, budite čvrsti i radite slijedeće: svakog vikenda rušite drveće po šumi (uz prijavu sječe...), svakog vikenda vozikajte se traktorima po poljima, svakog vikenda radite galamu i odlazite u šumu, taman tamo gdje se organizira lov, i da, budite glasni, hodajte uz lovce, oni su uglavnom na privatnom zemljištu, privatnim šumama, bez dozvole vlasnika, to ne zaboravite. a ono što će ih najviše pogoditi jest ono što u zakonu piše dai mate pravo. ogradite parcele, da bi jeftinije prošli, ujedinite se i par parcela ogradite. ne može divljač, ne mogu ni lovci. ne postoji sila koja vas može spriječiti da to napravite, a ako vam neki sud naredi, lovci će vam morati platiti, to je činjenica, kako god oni trubili da nije. i da, svaku svađu sa lovcima prijavite, i svakako navedite da vas je bilo strah, da su s puškama na vas krenuli. prijava radi čuda u našem sustavu. pazite na njih što rade u krugu manjem od 300 m od kuća. tu nema lova. ako vidite lovca sa puškom na cesti, slikajte i prijavite policiji. nema što raditi na cesti s puškom.

  12:59 23. 5. 2018.
 • Nikola Turajlić:

  Tamnica naroda se prema poljiooprivredi i njenim nositeljima seljacima odnosila uvijek maćehinski, dok su industrija i radnici bili komunistička "prćija". Naše vjerodomoljubne vlasti su izjednačile ove dvije privredne grane, tako da humano asaniraju teren tj. likvidiraju kako industriju, tako i ... prikaži još! poljoprivredu i oslobadjaju domicilne dvonožne papkare dosadnog, zamornog i ponekada opasnog rada. I plakat će poljski putevi za komunjarama, ali ovih nikada više neće biti, dok će se Turci izvjesno vratiti u dogledno vrijeme na naše drumove.

  20:36 22. 5. 2018.
 • Shaman:

  A što drugo očekivati kad i naša politička elita voli lov.

  09:46 23. 5. 2018.
 • anlaser:

  Nije li logično da lovoovlaštenik ogradi svoje lovište a ne da poljoprivrednik obraduje svoja polja ? Zakon je sprdnja i djelo je lovačkog lobija i sudstva.

  22:50 22. 5. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.