Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BILO JE GORE OD RATA'

Učiteljicu iz BiH u New Yorku brutalno pretukli učenici u srednjoj školi

Aida Šehić
screenshot/Facebook
13.09.2018.
u 13:29

Američki tisak piše da je premlaćivanje zapravo kulminacija dugogodišnjeg rasnog, seksualnog i fizičkog zlostavljanja

Bosanska državljanka Aida Šehić (48), nastavnica u jednoj srednjoj školi u New Yorku koju su učenici brutalno pretukli, nakon višegodišnjeg nasilja odlučila je podignuti tužbu protiv škole u kojoj je radila i Ministarstva obrazovanja države New York, prenosi Blic.

Američki tisak piše da je premlaćivanje zapravo kulminacija dugogodišnjeg rasnog, seksualnog i fizičkog zlostavljanja. Šehić tvrdi da su joj slomili nos, udarali je po leđima i izboli metalnom olovkom vrijeđajući je i nazivajući je "bijelom ku**om”. Učenici su čak od nje tražili i seksualne usluge.

– U SAD sam došla bježeći od rata u Bosni i Hercegovini i mislila sam da ću ovdje biti sigurna – rekla je Aida koja je u Ameriku otišla 1990. godine. 

Kada se pretučena nastavnica odlučila požaliti roditeljima jednog od učenika, on joj je rekao “da će njegova majka doći sutra i razbiti je”. Šehić kaže da se više puta obraćala sindikatu obrazovanja, upravi škole i policiji, ali da nitko ništa nije poduzeo.

Bosanka je rekla da sada ima posttraumatski stres (PTSP) od boravka u učinioci. Prema optužnici, Šehić se 1999. godine zaposlila u srednjoj školi JHS 143 na Manhattanu, a 2012. godine prebačena je u novu školu u sjevernom Manhattanu, gdje su počeli problemi.

– Neka djeca žele učiti, ali postoje druga djeca koja im to ne dopuštaju. Takvi nasilnici napali su i mene, kaže. Nakon toga je ponovo vraćena u svoju prvu školu, ali su se napadi na nju nastavili i ondje.

– Bilo je užasno. Bilo je otrovno. Ovo je gore od rata jer ovdje imate djecu s kojom se morate boriti – ispričala je Aida. Da stvar bude još gora, škola je kaznila Aidu s 7500 dolara  uz prijetnju otkazom zbog neadekvatnog i nesposobnog rukovođenja nastavom.

Komentara 97

SO
SoloHan
14:28 13.09.2018.

Crnci u Americi su nasilni kao i naše manjine.

ST
Startrack
14:14 13.09.2018.

Izgleda samo bla3108 ovdje zivi u USA pa zna sta pise. Ovo je cisti i uobicajeni rasizam od strane crnaca. Crnci su najveci i ustvari jedini rasisti u USA spremni da mlate cak i zene zbog toga. Nijedan pametan covjekjek nece svoje djete poslat u vecinski crnacku skolu ovdje u USA.

BL
bla3108
13:39 13.09.2018.

pa jedini rasizam u Americi se odvija upravo protiv bijelaca...to bi trebalo vec i najvecoj budali biti jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije