Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVEN NOVI SLUČAJ

Učiteljica iz Podravine 15 godina radila s lažnim diplomama

diploma
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
04.03.2020.
u 08:40

Učiteljica je suspendirana i protiv nje je koprivnička policija podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Punih 15 godina jedna je žena (43) s lažnim diplomama fakulteta radila u dvije osnovne škole u okolici Koprivnice. Ona je pala u provjerama svih diploma iz sustava koje je lani naložilo Ministarstvo obrazovanja. Ispostavilo se da ima čak dvije krivotvorene diplome zagrebačkih fakulteta.

Učiteljica je suspendirana i protiv nje je koprivnička policija podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je žena (43) s područja Varaždinske županije od 2005. do 2020. na temelju nevjerodostojnih diploma fakulteta u Zagrebu sklopila ugovore o radu s dvije osnovne škole na širem koprivničkom području. Na temelju nevjerodostojne diplome u radnu knjižicu upisala je visoku stručnu spremu. Protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćili su u srijedu iz koprivničke Policijske uprave.

Video – Blaženka Divjak čita uvrede koje je primila

 

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
09:24 04.03.2020.

Čekam vrisak Jelene Veljače. Žena se u okružju velikog bijelog muškarca borila za jednaku plaću

Avatar anlaser
anlaser
10:00 04.03.2020.

Bravo Blaženka ! Imaju li ostali ministri muda provjeriti diplome ? Koliko bi uhljeba palo , koliko raznih uvlakača ,laktaroša i lažnih domoljuba bi ostalo bez svega da je država onakva za kakvu smo mislili da se borimo ?

DU
Deleted user
08:55 04.03.2020.

Nije mi jasno da imamo tisuće nezaposlenih s pravim diplomama i onda ovo. Kao da je problem bez kupovine lažnjaka završiti bilo koji faks, a posebno učiteljske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije