Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica protiv bivšeg direktora Piškornice

S krivotvorenom diplomom postao direktor i prisvojio 1.470.000 kuna

Mladen Jozinović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
20.01.2020.
u 16:50

Terete ga da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu kao direktor tvrtke Piškornica neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom optužnicu protiv 40-godišnjeg Mladen Jozinovića zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave.

Terete ga da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu kao direktor tvrtke Piškornica neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, iako je, navodi se u optužnici, znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva. Ugovore je potpisao u svojstvu direktora tvrtke i u vlastito ime kao druga ugovorna strana.

- Okrivljenika se tereti da je na opisani način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1.470.000 kuna - navode u DORH-u.

Uz to, tereti ga se da je radi zasnivanja radnog odnosa u tvrtki nabavio lažnu diplomu i potvrdu  fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij prometnih znanosti. Krivotvorenu diplomu i potvrdu predao je kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos, izvijestio je DORH. Piškornica je u vlasništvu nekoliko županija i Općine Koprivnički Ivanec.

VIDEO Odvjetnik Šerić posjetio svog klijenta Filipa Zavadlava

Komentara 35

LE
leurdovac
17:33 20.01.2020.

Za naše prilike izuzetno uspješan čovjek.

ED
edgar2
18:00 20.01.2020.

Ovu tvrtku su osnovale 4 županije: Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Međimurska i Koprivničko-križevačka koje imaju po 22,5% udjela u vlasništvu, dok općina Koprivnički Ivanec ima 10 posto suvlasništva ...??? Čudi me da ovdje nije spomenuta strančka pripadnost?

CR
creedence1954
19:02 20.01.2020.

Da je jedini.... Ulovili ga kad je maznuo 1,5 milijuna. Treba takve uloviti kad maznu 1 kunu. To bi bio uspjeh pravosudja, ovako je to neuspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije