Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVANJE U DOBA KORONAVIRUSA
Povratak na članak

Učitelji prosvjedovali ispred Ministarstva, savjetnik ministra odgovorio na kritike sindikata

Neki od problema na koje su prosvjednici željeli upozoriti jesu paralelna nastava, troškovi nastavnika kod izvođenja online nastave te plaće za vrijeme bolovanja.

Komentari 10

SN
snicl
16:13 25.11.2020.

Podrška učiteljima!

VL
KO
Komentar
16:20 25.11.2020.

Učitelji nisu sisavci kao što ih neki nazivaju,već odgajatelji budućih generacije,sisavce državnog novca potražite medju civilnim udrugama koje dobivaju skoro 3 mlrd. kn našeg novca.A svrha su sami sebi.

VL
FR
freeman
16:46 25.11.2020.

Poslušajte malo profesore koliko pripreme zahtjeva online nastava.Nisu oni birali da rade u ovim uvjetima.

VL
GO
gordana93
13:40 25.11.2020.

ma sta lupetate,kako vas nije sram uciteljica mog djeteta koje ide u 4 osnove u prosjeku radi 4 sada dnevno vise radimo mi roditelji kuci nego oni s djecom.Cast izuzecima.Ako nastava bude online nek gospoda dolaze u skolu i iz skole nek obavljaju svoj posao u punom radnom vremenu kako su i prijavljeni

VL
DD
ddh
13:52 25.11.2020.

I opet neradnici protestiraju. Radili su lanjske godine ukupno ca. 8 mjeseco i za to dobili 12 placa. Drzava je za njih krava muzara koji oni sisaju i zele sisati cak i onda kad je ta krava noseca. Vrijeme je te nesretne pandemije i troskove te pandemije mora snositi cijeli narod. Pa nije im Vlada ili Plenkovic donijela koronu u Hrvatsku, da bi drzava morala sama snositi troskove te pandemije. I nije im Plenkovic donio koronu u Hrvatsku. To sramotno ucjenjivanje drzave, taj stav tih ucitelja i samozvanih profesora mora prestati. Te sve ucitelje treba najuriti odnosno dati im nogu vrit i skolu do ljeta 2021 prekinuti. U to vrijeme do pocetka nove skolske godine 2021/2022 cijeli obrazovni sustav na novo ekipirati i krenuti sa zdravim osnovom u novu skolsku godinu. A te ljencine i neradnici koji sad opet protestiraju nek idu konobarit u Irsku ili nosit cement u Njemackoj.

VL
ST
stefj
13:40 25.11.2020.

E to je to. Javna služba, sve je neko pravo, a uvijek nastaje problem kada treba napraviti neki posao ili kada ih se izbaci iz ustaljene dnevne rutine... Sada će opet ucjenjivati djecom i sl. Ma dno dna... Svaka čak onima koji su se potrudili, stavili lekcije na yoputube, pripremili on-line nastavu i sl, ali ti vjerojatno ne štrajkaju jer imaju posla preko, uostalom, rade i za ove koji se luftaju na trgu ispred vlade... Sve se svodi na par dobrih ljudi, iliti few good man, najgore je da se onda takvi tjeraju jer remete koncepciju nerada...

VL
DU
Deleted user
14:13 25.11.2020.

Ko god da se susreo sa on-line nastavom početkom godine i načinom na koji je provedena je jasno vidio na što liči trenutni obrazovni sustav. Većina učitelja je preplaćena i sa ovakvim plaćama u odnosu na ono što rade, a o onima koji slažu programe nastavnih cjelina bi trebalo podijelit momentalne otkaze i doživotno im zabranit rad u prosvjeti.

VL
ST
stric22
13:32 25.11.2020.

... tko će roditeljima refundirati troškove interneta , osobnog računala , odgovsrajuće "učionice" u malom zajedničkom stanu .... tko će roditeljima nadoknaditi troškove repeticija koje su neophodne upravo zbog nerada prosvjetnih djelatnika ....

VL
KO
Kološanin
14:21 25.11.2020.

Dno dna

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.