Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"mučna atmosfera"
Povratak na članak

Učitelji: Nova vlast je brutalnija, podržite nas na prosvjedu!

Obilježavamo Svjetski dan učitelja u mučnoj atmosferi, poručili su iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Komentari 17

Avatar Ada
Ada
21:58 05.10.2012.

Tužno. Neki jadni učitelj naučio je neko dijete čitati i pisati kako bi ga moglo kad odraste javno mrziti i po njemu pljuvati. Na žalost, ni učitelj ni roditelji nisu u tom slučaju uspjeli odgojiti čovjeka koji poštuje druge.

VL
VE
vero
13:46 05.10.2012.

LJUDI, NARODE, MLADI I STARI - POKRENIMO SE !! Podržimo ovaj argumentirani prosvjed, to je naše pravo i NAŠA DUŽNOST! Danas učitelji, sutra svi ostali. Recimo im dosta i vratite na pravo na rad i život, a vi vratite pokradeno.o. Sve VLADE do sada su instalirale direktore u javna poduzeća i dok su svi krali narod (gdje su bili Nadzorni odbori - plaćenici). Ako treba žrtva, onda se neka i vlast koja nas je ovdje dovela žrtvuje.

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
13:53 05.10.2012.

Učitelji, a da li ste vi ikada bili solidarni sa masama ljudi koji su ostajali bez posla u proizvodnji ili nisu uopće dobivali plaće po više mjeseci, a vjerojatno znate da vaše plaće ovise upravo o tim i takvim radnicima. Niste i nije vas bilo briga, a vidite došlo je vrijeme da kad nema tih radnika, nema niti vama novaca.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
13:56 05.10.2012.

Ne isplati se prosvjetnim djelatnicima prosvjedovati. Ti se dani opet moraju nadoknaditi i "otkinuti" od zimskog, proljetnog ili ljetnog odmora.

VL
VE
vero
13:57 05.10.2012.

Moljenje krunice je za vjernika vrhunac pobožnosti prema Majci Božjoj. I ne bi bilo na odmet ovaj mjesec kada se posebno molim krunica, moliti na nakanu da svi imamo kruha, a ne samo neki. Da narod više moli, marljivije radi,i, bude pošteniji i moralniji, ne bi bili tu gdje jesmo.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
14:01 05.10.2012.

pupoljak Sve je proizvodnja. I umni i fizički rad ako ima posla. Sve osim mirovine je proizvodnja. Proizvodnja je i prosvjeta, i poljoprivreda, i mehanika i građevina ako ima posla. Moje osobno mišljenje zašto je kriza nagrizla zapadna društva, pa tako i hrvatsko jest ta što je kapitalizam dotrajao kao sustav. Što velike stranke nisu u službi radnika, studenta i umirovljenika, nego u službi nekolicine moćnika, tj. krupnih kapitalista. Velike stranke služe krupnome kapitalu, bankama i lobijima. O čemu dalje pričati?

VL
DU
Deleted user
14:16 05.10.2012.

@ vero pa cak i tvoji popovi govore: "Pomozi si sam, pa ce ti i bog pomoci!" Bas ce nam tvoje moljenje pomoci.

VL
Avatar Django
Django
14:27 05.10.2012.

Čini se da je Ribić jedini pošteni sindikalista. Jer poziva na prosvjede bez obzira tko je na vlasti. Sever, Matošević, Avberšek, svi su oni ušutili čim se promijenila vlast, makar je stanje sve gore i gore. To govori sve o njima, a i o narodu koji im je vjerovao.

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
14:38 05.10.2012.

@Hikos Ma uglavnom si u pravu, ali ako nema proizvodnih dobara sa " umnom proizvodnjom" se možeš slikati. Jednostavno se sustav urušava u nedostatku proizvodnje roba i događa se ovo što imamo.

VL
BZ
Branko Zajec
16:19 05.10.2012.

Koliko sam shvatio, ovo nije prosvjed učitelja, već predstavnika sindikata, čija primanja su dvostruko veća od učitelja. Možda je to razlog što sindikalci postaju nervozni ?

VL
OG
Oger
18:13 05.10.2012.

05.10.2012. u 14:27h Django je napisao/la: Čini se da je Ribić jedini pošteni sindikalista. Jer poziva na prosvjede bez obzira tko je na vlasti. Sever, Matošević, Avberšek, svi su oni ušutili čim se promijenila vlast, makar je stanje sve gore i gore. To govori sve o njima, a i o narodu koji im je vjerovao. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Znas kaj. Reci ti nama skupa s Ribicem gdje uzeti novce za zahtjeve ucitelja? Dizati kredite kao HDZ da bi se isplacivale place i mirovine i tako kupovao socijalni mir ?

VL
SI
sinaj
18:47 05.10.2012.

bzajec je napisao/la: ___________________ Ovo jest prosvjed učitelja, na referendumu se više od 90% složilo da ne prihvaćaju ponudu vlade.

VL
BE
beris12
20:16 05.10.2012.

Na sindikalni protest ako imalo neko ima socijalnu svijest trebamo se svi pridružiti, jer ta nova vlast je dobila odriješene ruke od tzv. EU ili točnije od Njemačke da nas sve uništi, potjera u mišje rupe. Svi koji rade ii žive od svog vlastitog prihoa, bilo da se radi o javnom ili privatnom sektoru, trebali bi se pridružiti tom protestu, jer od toga ne zavisi samo to kako ćemo mi živjeti, već i kako će naše mlađe generacije živjeti, i da li će upoznati Hrvatsku kao državu sa socijalnim predznakom. A ova vlada želi ukinuti Hrvatsku sa socijalnim predznakom i nas ostaviti na milost i nemilost krupnom kapitalu iz Zapadne Evrope koji ima i glavni utjecaj na naša unutrašnja društvena i politička događanja. Zato je i svaki zadatak radnog čovjeka suprostaviti se tim izopačenjima i uništavanju Hrvatske u neprepoznatljiv oblik.

VL
OB
-obrisani-
20:25 05.10.2012.

Kako gomila parazita sa državnog korita traži podršku građana , jer više ne mogu dobiti novce mimo zakona i ne mogu tako lako varati na putnim troškovima (podrazumjeva se da nitko od štetočina nije dobio otkaz). Ipak paraziti moraju raditii 1 sat efektivno dnevno bez odgovornosti , nije to lako. Da li je gomila parazita davala podršku radnicima željezara, brodogradilišta, građevinarima , kada su dobijali otkaze , profesionalnim vojicima i policajcima (uglavnom brnaiteljima) kada su ih tjerali iz sustava? Nije. A zašto? Jer se uglavnom radi o visokoobrazovanom smeću koje je obrazovano da je sasvim normalno da nettko radi 10 sati efektivno dnevno za 3000kn kako bi oni dobili 5000 kn za 1 sat , kao što je za njih sasvim normlano da netko žrtvuje svoj život kako bi visokoobrazovano smeće uživalo u bogatstvu . Svatko pošten i vrijedan u ovoj državi će tražiti da se podijele otkazi za sve kojima se utvrdi da su varali državu, a ne davati lijenčinama podršku

VL
Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
22:42 05.10.2012.

Dragi sindikalci i učitelji ! Pričekajte da HDZ-banda dođe opet na vlast. Diči će kredite, vama zamazati očice, a državu ponovno opljačkati. Onda ćete opet novoj vlasti kukati što su vam plaće male. i rušiti vladu. A Ribić i kompanija će cijelo vrijeme brati debele plaće.

VL
CH
chemica
13:45 05.10.2012.

Moja teta je pred nekoliko godina otišla u penziju, nakon što je provela cijeli radni vijek kao učiteljica u osnovnoj školi. Kaže da nikada nije bila lošija situacija. Eto, toliko o "komunistima" koji "mrze" školstvo. Joj, da joj se vratiti u "komunizam", kada je bila prava gospođa, mada titulom drugarica...Kada su je poštovali svi, od učenika i njihovih roditelja pa do glavešina po ministarstvu ili kako se već to zvalo prije devedesete. Danas je učitelj zadnja rupa na svirali, a plaća je tu skoro pa najmanji problem.

VL
VI
Vito
07:52 06.10.2012.

Učitelji: Nova vlast je brutalnija, podržite nas na prosvjedu! Zar bi vi i dalje da vas glade zelenim perom po riti, kao to je radila jajajaja? Ako ste imalo pametni, morali ste predvideti da kad nema tvornica, nema niti novca,a, a ipak ste ga dobivali... Jednom je tako čudnovati novac morao nestati... Ako toga niste svijesni, zapitajte se - što sam i gdje učio pa da ne shvaćam kako nema novaca dok nema proizvodnje i da novci ne rastu na voćkama i poljima kad nema navodnjavanja... Što učite, koga učite, a sami ste neuki...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.