Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavili im izlete

Učitelji i ravnatelji osnovnih škola posjetili Slavonski Brod

Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
07.03.2014.
u 22:15

Učitelji i ravnatelji vidjeli su brojne zanimljive sadržaje koje Slavonski Brod i Turistička zajednica mogu ponuditi gostima mlađeg uzrasta i osnovcima na njihovim jednodnevnim ili višednevnim školskim putovanjima.

Učitelji i ravnatelji osnovnih škola, te predstavnici turističkih agencija s područja središnje i istočne Hrvatske boravili su danas u Slavonskom Brodu kako bi se prije početka proljetnih đačkih ekskurzija upoznali s novostima u turističkoj ponudi grada na Savi.

Dočekali i ugostili su ih predstavnici Turističke zajednice, a gosti iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Zagrebačke i Virovitičko-podravske županije tijekom cjelodnevnog boravka vidjeli su brojne zanimljive sadržaje koje Slavonski Brod i Turistička zajednica mogu ponuditi gostima mlađeg uzrasta i osnovcima na njihovim jednodnevnim ili višednevnim školskim putovanjima.

Najzanimljivije u brodskoj Tvrđavi

Učitelji su posjet započeli obilaskom zoološkog vrta obitelji Milec u obližnjoj Ruščici, razgledali su Franjevački samostan i Spomen dom Dragutina Tadijanovića, Sportsku dvoranu Vijuš, novoizgrađeni kompleks Gradskih bazena, prošetali uređenim šetalištem uz Savu i središnjim gradskim trgom na kojem je kuća slavne dječje spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić.

Najzanimljiviji dio programa gostima je prezentiran u brodskoj Tvrđavi gdje je upriličen susret s kostimiranim tvrđavskim likovima i obilazak stalnih postava u obnovljenim tvrđavskim kazamatima. Ovom prigodom učitelji i turistički djelatnici pogledali su i prezentaciju interaktivnog multimedijalnog projekta "Brodske Retro Futurame" koji je  pokrenula Helena Bulaja, višestruko nagrađivana autorica animiranih filmova na temu "Priča iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić.

Zadovoljni brojnim novitetima u turističkoj ponudi grada prve veće grupe i učeničke ekskurzije s osnovcima iz Osijeka, Vukovara, Vinkovaca, Đakova, Virovitice i Zagreba najavili su već početkom proljeća, čim se vremenski uvjeti poprave. - Uvjerena sam da će djeci biti korisno i zabavno, na ovaj uistinu zanimljiv način, upoznati Slavonski Brod i njegovu prebogatu povijest. Veselim se skorom povratku s djecom u vaš grad, kazala je Mirna Grbec, učiteljica razredne nastave u osnovnoj školi Tin Ujević iz Osijeka.

>>Suci: Općinski sud treba biti u Slavonskom Brodu, a ne u Požegi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije