Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS U ŠKOLI

Učenik u BiH pucao iz djedova pištolja? Uhićen i njegov otac, nastavnik još u životnoj opasnosti

Lukavac: Pogled iz zraka na školu u kojoj je učenik pucao na učitelja
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
14.06.2023.
u 20:49

Odmah nakon napada, policija je savladala dječaka koji je većinu dana proveo u policijskoj postaje, a nakon toga je premješten u Kliniku za psihijatriju gdje će se provesti vještačenje

Policija BiH objavila je nove detalje stravičnog zločina koji se dogodio jutros u Lukavcu gdje je 13-godišnji učenik pucao u pravcu nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića, pri čemu ga je teško ranio. Dječak je bivši učenik škole Lukavac Grad iz koje je izbačen zbog lošeg vladanja.

Neslužbeno, piše Klix.ba, pištolj kojim je dječak pucao pripadao je njegovom pokojnom djedu. Oružje je pronašao na tavanu jer ga njegov otac nakon djedove smrti nije predao policiji, što je trebao učiniti. 

Otac napadača uhićen je danas poslijepodne, a Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona pojasnilo je kako je osumnjičen za kazneno djelo "zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika" te kazneno djelo iz člana 72 Zakona o oružju i municiji TK (Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje)".

VEZANI ČLANCI:

Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će muškarac biti predan Tužiteljstvu. Što se tiče dječaka, on prema Kaznenom zakonu FBiH ne može odgovarati za svoja djela. Nadležne institucije podnijet će izvještaje o događaju, koji mora biti temeljito dokumentiran, a tužitelj će prema proceduri morati donijeti naredbu po kojoj se istraga neće provoditi.

Odmah nakon napada, policija je savladala dječaka koji je većinu dana proveo u policijskoj postaje, a nakon toga je premješten u Kliniku za psihijatriju gdje će se provesti vještačenje.

Nastavnik još uvijek u životnoj opasnosti

Nastavnik engleskog jezika, koji u školi obavlja i funkciju pomoćnika ravnatelja, nalazi se u kliničkom centru u Tuzli. Zadobio je jednu prostrjelnu ranu, a liječnici su ga morali dva puta oživljavati. Prema posljednjim podacima koje je iznio pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a Tuzla Igor Hudić, Osmanović je u stabilnom stanju, no i dalje životno ugrožen.

"Zahvat je obavljen uspješno, a pacijent je nakon dodatnih dijagnostičkih procedura i obrade prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja klinike za anesteziologiju i reanimatologiju" rekao je Hudić, napominjući da zbog ozbiljnosti ozlijede još nije sigurno hoće li nastavnik preživjeti, prenosi Klix.ba.

VIDEO BiH: Učenik upucao nastavnika u školi kod Tuzle, uhićen je

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije