Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječak iz Šibenika

Maturant poginuo na maturalcu u Pragu: 'Bio je jako dobar učenik, pametan i miran'

Prag
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
03.09.2017.
u 15:50

Riječ je o nesretnom slučaju, odnosno o padu s balkona, a što se točno dogodilo, utvrdit će praška policija očevidom i istražnim radnjama koje su u tijeku.

Devetnaestogodišnji učenik šibenske Prometno-tehničke škole smrtno je stradao u nedjelju ujutro u Pragu, gdje je s kolegama bio na maturalnom putovanju, potvrdio je ravnatelj te škole Zdravko Peran. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je da je dobilo informaciju od nadležnih čeških službi o stradalom hrvatskom državljaninu iz Šibenika na maturalnom putovanju u Pragu.

Tragedija se dogodila u blizini centra Praga, u jednom hotelu, jutros nešto prije doručka kada je naš učenik pao s nekoliko metara visine. Dugo su ga pokušavali reanimirati, ali nažalost oživljavanje nije uspjelo“, potvrdio je ravnatelj Peran kojeg su o nesreći obavijestili nastavnici Prometno-tehničke škole koji su pratitelji učenicima.

Prema informacijama koje je dobio od nastavnika, riječ je o nesretnom slučaju, odnosno o padu s balkona, a što se točno dogodilo, utvrdit će praška policija očevidom i istražnim radnjama koje su u tijeku.

Agencija za odgoj i obrazovanje u kontaktu je s veleposlanstvom Republike Hrvatske u Pragu, koje pruža svu pomoć na terenu i čim dobijemo službene informacije, izvijestit ćemo javnost o tome, dodao je ravnatelj Peran.

Napominje kako je smrtno stradali 19-godišnji maturant Prometno-tehničke škole, smjera pomorski nautičar, bio "jako dobar učenik, pametan i miran".

Obitelj je iz Bilica pokraj Šibenika. Uz stradalog učenika imaju još troje djece. Prije nekoliko godina preminuo im je otac.

Vijest o nesreći učenika na ekskurziji brzo se jutros proširila Šibenikom preko učenika i nastavnika.

Priča je puno, pišu 24sata. Prema jednoj, bio je na balkonu hotela gdje je htio zapaliti cigaretu jer je u sobama to zabranjeno, po drugoj je izašao na svjež zrak je jer mu je pozlilo, po trećoj se penjao s balkona na balkon...

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reklo je u odgovoru na upit Hine kako je "putem veleposlanstva RH u Pragu dobilo službenu informaciju od nadležnih službi Češke Republike o stradalom hrvatskom državljaninu iz Šibenika na maturalnom putovanju u Pragu" te da je veleposlanstvo u "kontinuiranom kontaktu s češkom policijom i predstavnicima organizatora putovanja".

 

Komentara 25

Avatar argus100
argus100
15:14 03.09.2017.

Čak i da je tako, pa ljudi jeste li normalni? Mladi život je tragično prekinut. Sućut.

BU
bunar555
17:34 03.09.2017.

Tragedija a još veća tragedija su oni koji lešinare po mrtvom momku unaprijed znajući što se dogodilo.

Avatar Ada
Ada
17:34 03.09.2017.

jamesd @ Zato što si ti kao mlad ludovao, moraju ispaštati tvoja djeca? Kao da ne mogu stradati u subotnjem izlasku u grad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije