Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi u Španjolskoj

Još ni jedna škola nije otkazala maturalna putovanja u Španjolsku

maturalac
Nikola Ćutuk
20.08.2017.
u 22:08

Unatoč terorističkom napadu, turistički programi odvijaju se prema planu

Ni jedna hrvatska škola do nedjelje navečer nije otkazala maturalna putovanja u Španjolsku, a u putničkim agencijama kažu da im se turistički programi za sada odvijaju prema planu unatoč prošlotjednim  terorističkim napadima u Barceloni i Cambrilu.

Unatoč terorističkom napadu, turistički programi odvijaju se prema planu i nema pokazatelja da se razmišlja o otkazima maturalnih putovanja, rekao je Hini predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak preporučila je školskim odborima odgodu svih maturalnih putovanja u Kraljevinu Španjolsku, a početkom tjedna trebali bi se okupiti školski odbori na kojima će raspravljati sve strane - roditelji, djeca, nastavnici, putničke agencije te će se uključiti mišljenje nadležnih ministarstava. U Španjolsku sljedeći tjedan planira otputovati više od 1500 hrvatskih učenika.

Predsjednik udruge putničkih agencija istaknuo je kako će se i dalje pratiti informacije o procjeni sigurnosti i upute Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP), a agencije će biti na raspolaganju za eventualne upite škola. Nije htio komentirati kakvi će se koraci napraviti ako netko otkaže putovanja, kazavši da će se agencije o tom izjasniti ako se otkazivanja dogode.

"MVEP nije izdao izričitu zabranu, nego upute i poziv na jače mjere opreza na putovanju u Španjolsku. Od svojih partnera i kolega smo saznali da su dan poslije terorističkog napada turistička putovanja nastavljena unatoč kobnom događaju", rekao je.

MVEP je zbog terorističkih napada u Barceloni i Cambrilu hrvatskim građanima u petak preporučilo maksimalan oprez na putovanju u Španjolsku, izbjegavanje mjesta velikih okupljanja te informiranje o trenutnoj situaciji iz svih dostupnih izvora.

Komentara 3

PR
prarvat
08:17 21.08.2017.

kamo god da idu, opasnost je slična. ovakva vrsta terorizma je posve nepredvidiva. manja je opasnost jedino u manje fensi zemljama jer teroristi s njima ne postižu toliki medijski učinak. e sad, ide li se maturantima u bugarsku, moldaviju...

IV
Ivana43
23:47 21.08.2017.

Predsjednica udruge ravnatelja Suzana Hitrec na HRT u dnevniku nije spomenula agenciju koja vodi njenu školu , već cijeli niz godina , a to je Speranza .... Speranza agencija - druga riječ za mito i korupciju u srednjim školama.... Predsjednica udruge ravnatelja Suzana Hitrec je glavni zagovarac za Speranzu pred ostalim ravnateljima, on ih toplo preporučuje , zna se zašto .... to je korupcija..... . Suzana Hitrec dovoljno je škola uvukla u svoje leglo kriminala i preporuka za Speranzu , ..... a sada maže ljudima oci na televiziji , ona je kakti za sigurnost ..... a zna se da njeni putuju sa speranzom .... valjda je novac već potrošila ..... to znaju svi u upravnoj školi .... i apsurdno prijeti tužbom roditelja koji žele ići na putovanje ... kao roditelji će tužiti školski odbor .... pa ona je glasnogovornica Kriminalne agencije Speranza.... znaci ako ne idete na maturalac sa speranzom.... Tužit će vas roditelji ... ma kome vi mažete oći.... sram vas bilo Suzana Hitrec, predsjednice udruge ravnatelja ili glasnogovornice Speranze.. sram vas bilo .... vi bi dekretom odlučili da sve škole idu sa Speranzom.... tako da piše u pravilniku... sram vas bilo Suzana Hitrec

Avatar fredi
fredi
10:07 21.08.2017.

već u samom naslovu pravopisna pogreška pa dalje i ne čitam: nijedna, a ne ni jedna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije