Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Učenici su pokazali katastrofalno neznanje o građanskom društvu'

Tek četvrtina učenika zna što je uopće demokracija i da Ustav štiti ljudska prava, tvrdi ministar.
15. travnja 2014. u 13:48 18 komentara 1231 prikaza
gospić
Foto: Ivana Kaleb Asić
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar Jovanović na prozivke GROZD-a da je zbog neuspjeha zdravstvenog odgoja, sada krenuo u preodgoj učenika kroz građanski odgoj odgovorio je da je uvođenju građanskog odgoja u sve škole od prvog dana sljedeće školske godine upravo i cilj odgoj i obrazovanje učenika koji su u Hrvatskoj pokazali neznanje katastrofalnih razmjera kada je riječ o građanskom društvu i demokraciji.

- Tek četvrtina učenika zna što je uopće demokracija i da Ustav štiti ljudska prava. Uvođenjem ovog modela cilj je da učenici postanu kvalitetniji i aktivniji sudionici društva u borbi protiv korupcije i razvoju demokracije. Edukacije su već počele, a uskoro kreće i javna rasprava u kojoj su svi pametni prijedlozi dobrodošli – poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta u Gospiću gdje je posjetio Veleučilište Nikola Tesla i održao radni sastanak s novim v.d. dekanom Aleksandrom Skendžićem koji je na tom mjestu zamijenio smijenjenog Branislava Šutića, nekadašnjeg dekana i ravnatelja NP Plitvička jezera.

Jovanović se osvrnuo i na Šutićevu smjenu i kazao kako je do nje moralo doći zbog čitavog niza nepravilnosti u radu bivšeg dekana, od problema u napredovanju Veleučilišta, raspolaganju sredstvima, problema oko isplate plaća i nestručnom izvođenju nastave. Ovim je radnim sastankom ministarstvo dalo podršku novom v.d.dekanu i daljnjem poboljšanju kvalitete rada Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću.

Šutić pak tvrdi da je smijenjen isključivo iz političkih razloga što će, ističe, dokazati njegov odvjetnički tim koji je već podnio tužbeni zahtjev za njegovo vraćanje na mjesto dekana do završetka mandata krajem 2015. godine.

- S ciljem da ukažem na važnost znanosti i inovacija sa suradnicima ću obići Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu i nadam se da će to potaknuti skoro vraćanje Teslinog Spomenika u Gospić – poručio je Jovanović.

>>Osniva se ustanova Luka Ritz, mjesecima čekali suglasnost ministarstva

Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • kafka:

    'Učenici su pokazali katastrofalno neznanje o građanskom društvu' - Da gospodine Ministre! Samo i dalje kao i vaši prethodnici nastavite s podržavanjem onih koji šire nemoral i bezakonje u obrazovanju i bit će još i gore. . . . . ... prikaži još!. . . . . . . . . . . . . . . . . . Kada će se političari, inače nesposobni za puno toga, prestati petljati u sve i svašta svakom loncu biti poklopac i upropaštavati ovo naše društvo?

  • Iskra1:

    Nasi ucenici grabe nagrade i pobjede na internacionalnom podiumu, a sigurno podloga im nije prosvjeta ovog 2-godisneg boljsevicko-komunisticko-kriminalnog nadri prosvjetitelja s dubioznim diplomama i doktoratima. ........................Ne hvala na SDP-ovoj gradanstini...............................

  • gustirna:

    kakve li ironije kada se jugokomunista cudi sto djeca ne znadu sto je to demokracija.on ih uporno zeli na primjeru perkovica i mustaca sa svojim jokomunistickim drugovima to pouciti ali oni ni makac.pojma nemaju.jer valjda djecica vide da je franciskovic ... prikaži još! jugokomunistickom demokracijom zavrsio u ludari.......