Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za nenasilje

Osniva se ustanova Luka Ritz, mjesecima čekali suglasnost ministarstva

Suzana Ritz i Milan Bandić
Grgur Žučko/PIXSELL
14.04.2014.
u 08:31

Iako je inicijativa za osnivanje ustanove pokrenuta još lani u studenome, zbog prepiske između Ministarstva socijalne skrbi i Gradskog ureda za obrazovanje do danas nije osnovana

Udruga građana koja zasad djeluje kao savjetovalište trebala bi, podrži li Gradska skupština prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, formalno promijeniti status i postati Ustanova Luka Ritz.

Iako je inicijativa za osnivanje ustanove pokrenuta još lani u studenom, zbog prepiske između Ministarstva socijalne skrbi i Gradskog ureda za obrazovanje do danas nije osnovana, no kako su poručili iz Ureda za obrazovanje, potrebnu su suglasnost od Ministarstva ipak dobili.

– Ako se prijedlog prihvati, to će biti priznanje našem radu. Oduvijek smo imali podršku grada i Ministarstva i nadamo se da će tako biti i dalje – kazala je Suzana Ritz, majka pokojnog Luke Ritza.

Kako doznajemo, ustanova bi trebala dobiti prostor u središtu grada od 200 četvornih metara.

>>'Građanski i zdravstveni odgoj ključ je sigurnijih generacija'

Komentara 2

CA
cro army
10:48 14.04.2014.

Da jako lijepo koda je on prva zrtva u ZG i RH sad cu i ja osnovat udrugu po pokojnom ocu

CA
cro army
14:19 14.04.2014.

Hrvatska prepuna kojekakvih udruga svi bih novce bez truda i znoja!!!Kako rade tako nam i je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije