Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOGIJA U OBRAZOVANJU

Učenici se od sad mogu pripremati za maturu i preko Vibera

Zagreb: Pripreme za državnu maturu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
08.02.2021.
u 14:12

Članovima zajednice dostupna je i mogućnost slanja privatne poruke te brza povratna informacija brojnih stručnjaka Centra iz različitih područja

Maturanti se sada i preko Vibera mogu pripremati za ispite državne mature. Naime Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja preko službene Viber zajednica i chatbota „Centar mature“ omogučili su prvenstveno pristupnicima, ali i nastavnicima, roditeljima i svim ostalim zainteresiranim sudionicima, pronalazak svih relevantnih informacija o državnoj maturi na jednom mjestu.

- U posljednje smo vrijeme suočeni s mnoštvom izazova koji zahtijevaju domišljata i kreativna rješenja, a iskustva iz pripreme i provedbe prošlogodišnje državne mature dokazala su da je moć prilagodbe rada u novim i neočekivanim okolnostima ključ daljnjeg razvoja i napretka. Vodeći se tom mišlju te prvenstveno potrebama učenika, vjerujemo da će im ovaj dodatni komunikacijski kanal uvelike olakšati pronalazak potrebnih informacija te još jednom potvrditi spremnost Centra da svoje višegodišnje znanje i iskustvo stavi na raspolaganje onima kojima je najpotrebnije. - poručila je Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Članovima zajednice dostupna je i mogućnost slanja privatne poruke te brza povratna informacija brojnih stručnjaka Centra iz različitih područja, dok chatbot na pregledan način pruža odgovore na najčešća pitanja vezana za prijavu i odjavu ispita, rokove, ispitne materijale, epidemiološke mjere i druge važne teme.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije