Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZAJEDNO ZA GLAZBENU'

Učenici oštećene glazbene škole i Zagrebački solisti zasvirat će zajedno na humanitarnom koncertu

Sisak: Koncert u sklopu humanitarne akcije „Tebe grade pjesmom gradim“
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
11.05.2021.
u 14:42

U potresu koji je pogodio ovo područje više od 360 učenika i 40 učitelja je ostalo bez svojih prostora za učenje i rad

Učenici Glazbene škole Frana Lhotke i slavni Zagrebački solisti zasvirat će zajedno na humanitarnom koncertu „Zajedno za glazbenu“ u dvorani INA Rafinerije u Sisku, u četvrtak 13. svibnja  od 19 sati. Koncert je vrhunac aktivnosti prikupljanja sredstava za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku te područne škole u Petrinji. 

U potresu koji je pogodio ovo područje više od 360 učenika i 40 učitelja je ostalo bez svojih prostora za učenje i rad.

U Glazbenoj školi Frana Lhotke u pratnji svojih učitelja, tisuće su mališana po prvi put zasvirali na instrumentima, naučili prve note, pjevali u zboru, odagnali svoje strahove i zabilježili svoje prve javne nastupe. Neizmjeran je doprinos koji je škola dala razvitku glazbene kulture u ovom kraju. 

„Danas, nakon potresa, naša je županija izgubila jedinstveni kulturni centar te ostala bez prostora za koncertnu djelatnost za stotine svojih učenika i učitelja. Nažalost deseci učenika su se ispisali, odnosno do sada se nisu vratili nastavi. Sada nam je najvažnije osigurati si prostor kako bi mogli normalno započeti novu 2021./22.školsku godinu. U budućnosti bi željeli što više učenika pripremiti za studij kako bi nam se vratili i nastavili glazbeno obrazovanje u Sisku. Željeli bi otvoriti i neke nove odjele poputudaraljki, orgulja, harfe i dr.“ – kazuje ravnatelj Glazbene škole Frana Lhotke prof. Tomislav Ivšić.

Koncert će biti organiziran u skladu s važećim epidemiološkim mjerama uz ograničen broj posjetitelja pa organizatori mole da svoje mjesto rezervirate na mail: gsfranalhotke@gmail.com

Foto: plakat

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije