Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA UREDBA
Povratak na članak

Učenici nižih razreda ne mogu pasti, svi drugi gube godinu tek s 5 jedinica

Vlada odlučila izaći ususret đacima jer ove školske godine nisu imali normalnu nastavu

Komentari 14

SP
SPi
07:24 29.05.2020.

Nagrađuju loše učenike prolazom, kažnjavaju najbolje učenike ukidanjem natjecanja i bodova za natjecanja. Školstvo je slika Hrvatske, teror loših nad boljima.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
08:29 29.05.2020.

Nitko ne bi trebao gubiti godinu, ali bi mu se sa svakom jedinicom više sužavao izbor upisa za srednju školu. Koji to zanat ne može naučiti uz pola godine praktičnog rada?

VL
MA
maximinimax
08:25 29.05.2020.

Pa zar se ide u školu po ocjene ili po znanje? Nakarada od školstva.

VL
SJ
seki.jole
08:39 29.05.2020.

U ovoj drzavi nista ne funkcionira, a ovo je jedan od dokaza.

VL
WA
walker
09:34 29.05.2020.

Kraj mandata ministrice Divjak mnogi prosvjetni djelatnici, roditelji, pa čak i učenici dočekat će s velikim olakšanjem. Žalosno je da je sve ovo što se događalo, osobito zadnjih mjeseci, bilo pod pokroviteljstvom stranke koja već godinama pleše na rubu političke egzistencije, a koja je u vladu ušla zahvaljujući premijerovim akrobacijama i izdajom političke volje svojih birača. Biti vrhunski stručnjak u nekom području ne znači nužno imati kompetencije za vođenje nekog ministarstva. Vjerojatno će i samoj ministrici laknuti poslije izbora... Za dovesti u red resor obrazovanja i kaos koji je zavladao trebat će nam netko u rangu nekadašnje ministrice Vokić.

VL
NI
NikoCro
09:05 29.05.2020.

A ja skolstva i p. Materine, od jakog skolstva napravise lakrdiju, da je ovako bilo u moje vrijeme svi bismo bilo inžinjeri, od 14 predmeta da sam mogao imati 4 keca, da nije zalosno bilo bi smjesno, al jeste nevjerovatno, opet ovo citam pa ne mogu vjerovati

VL
SI
sisavac
09:02 29.05.2020.

ajmo im podijeliti ocjene, znanje ionak kod nas nikad nije kotiralo nešto... čemu programi, čemu dnevnici, imenici, čemu uopće i knjige, bilježnice, čemu predavanje i vježbanje gradiva, zadataka... nije nam dovoljna činjenica da na testovima znanja naša djeca su najslabija u europi, da varamo sami sebe prikazujući par talentiranih učenika s nekim rezultatom na natjecanju...? nije li žalosno da svake godine nakon kritika da je matura preteška se mijenjaju zadaci i težina, čime se umjetno stvara dojam boljeg uspjeha..? i tako svake godine, provjerite. dovoljno je da se nakon pisanja zadataka par roditelja javi ministru i pojada... mi ne cijenimo znanje. al se pravimo pametni. život nas u to razuvjeri jako brzo. omalovažavamo kineske proizvode, a nismo svjesni da kinezi uče i razvijaju se brže nego igdje u svijetu, da kineski proizvodi imaju jako puno ugrađene domaće pameti, a kopiranje nije njihov izum već američki, tj. anglosaksonski, koji otima sve što može iskoristiti. dal je kopiranje saditi krumpir u redove..? narod koji ne ulaže u tehničku se lako zavede i uvjeri da kinez kopira sve, da krade tuđe ideje. koje ideje? dizajn? jel wv platio fiatu za okrugla zadnja svjetla krajem 90-ih? nije.

VL
IS
Istinoljubivi
07:24 29.05.2020.

Ova Vlada će biti zapamćena po nebulozama u školstvu , ova je jedna od težih. Ako su već željeli promjene trebali su ukinuti ocjene za ovu školsku godinu ili ukinuti pad razreda za sve. Ova opcija "ni v rit nini mimo" je kao i sve takve opcije katastrofalna. Znači da će nekog učenika s 4 negativne ocjene mrcvariti cijelo ljeto. Ako i prođe razred, stvarno će biti jako svjež za nastavak školovanja u višem razredu. Koja je sljedeća nebuloza?

VL
Avatar KimberlyXC74
KimberlyXC74
23:31 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

VL
IG
igorl
10:50 29.05.2020.

Kakve su to bedastoce. Cilj skole je da se nesto nauci. Bez obzira na situaciju. Pustit ces klince s 4 jedinice da prodju? Molim vas da mi netko kaze da je to neka sala. Nisu imali vremena naucit, jel? Nije ni cudo da se sustav raspada. Vise nitko nema nikakvih odgovornosti i svima se popusta. Nema nagrade za rezultate kao ni kazne za manjak. Preuzeli smo sve najgore iz kapitalistickog svijeta i rijesili se svega sto je u komunizmu valjalo.

VL
Avatar KimberlyQW82
KimberlyQW82
23:32 29.05.2020.

w​​w​​w​​.​​l​​o​v​e​​x​​x​​.​​c​​l​​u​b

VL
HE
herojulice
07:31 29.05.2020.

Iduće godine nitko neće moći pratiti nastavu jer je ove godine nije bilo. Kakve su to gluposti sa 5 jedinica? Ili svima podijeliti petice ili sve srušiti.

VL
KR
kruti53
07:37 29.05.2020.

ma najbolje da ukinete skroz školu, ionako se ti prosvjetari bezveze umaraju nekih 2-3 mjeseca godišnje dolazeći na posao, a nije ni čudo, kakva drugarica ministarka, čitaj spodoba s ulice, takvo i školstvo!!!! čista LOGIKA

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.