Naslovnica Vijesti Hrvatska

Đaci će učiti o poslovanju, korištenju energije, kako učiti...

Neće biti novih predmeta, nego će se novi sadržaji provlačiti kroz obvezne i izborne predmete. Vodit će se debate, raditi eksperimenti...
27. studenoga 2017. u 22:17 2 komentara 238 prikaza
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

S primjedbama iz javne rasprave usklađeni su i međupredmetni nastavni sadržaji – održivi razvoj, učiti kako učiti i poduzetništvo – koji će se u reformiranoj školi provlačiti kroz obvezne i izborne predmete.

OBRAZOVANJE Divjak s Hrvatskim generalskim zborom o važnosti kurikularne reforme

Baš kao i kod ostalih kurikula, međupredmetni se sadržaji sada pripremaju za prijevod kako bi prošli međunarodnu recenziju.

Međupredmetnim sadržajem učenici osnovnih i srednjih škola razvijat će aktivan i pozitivan stav prema učenju te stjecati ekonomsku i financijsku pismenost. Učit će i razvijati pozitivan odnos prema radu usvajajući pritom temeljna znanja iz područja svijeta rada i poslovanja u svrhu razvoja karijere. Među međupredmetnim sadržajima stjecat će i znanja o korištenju prirodnih zaliha i energije, korištenju lokalno proizvedene hrane, racionalnom postupanju s otpadom, uporabi iskorištenih materijala, aktivnom radu i suradnji u zajednici.

Sva spomenuta znanja učenici će među ostalim usvajati i debatama, igrama u prostoru, scenskim i likovnim prikazima, ali i suradničkim učenjem, pri čemu nastavnici velik naglasak moraju staviti na motiviranost učenika. 
Usvajanje takvih gradiva predviđeno je i praktičnim radovima poput eksperimenata, izrade maketa, modela, uređaja...

1 / 13
Rijeka: Održana repriza prošlogodišnjeg prosvjeda KuRikularna reforma
informatika Roditelji podržali informatiku Priprema se novo zapošljavanje i edukacija nastavnika Marko Perković Thompson Držao vjeronauk Thompson: Kad kažeš Domovinski rat, uvijek imaš one koji te krivo gledaju dječji časopis Radost i ove godine besplatno u školama
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka